Sedentarismul şi mobila care îl combate

0

In incercarea de a atrage atentia asupra riscurilor asociate cu sedentarismul, fenomen care domina societatea moderna, designerul Benoît Malta a creat mobilă cu ajutorul căreia putem reintroduce activitatea fizica in rutina zilnica.

Locuintele de ultima generatie sunt conectate la sisteme care ne ajuta sa controlam tot mai multe obiecte din casa prin simpla apasare a unui buton, fara a face efort fizic, iar Malta nu aproba modul in care evolutia tehnologiei contribuie la aparitia sedentarismului si, implicit, la imbolnavirea organismului.

scaun

El a creat un scaun cu doua picioare care determina ocupantul sa isi ajusteze constant pozitia pentru a-si pastra echilibrul cand sta asezat, si sa aiba astfel o pozitie corecta a corpului. Scaunul contribuie la solicitarea muschilor picioarelor si ai spatelui.

raft

Malta a mai realizat un set de rafturi gandite special pentru a fi suspendate pe perete intr-o pozitie care solicita intinderea la maximum a corpului celui care vrea sa ajunga la obiectele de pe rafturi.

lumina

Designerul, care ne incurajeaza sa nu ne obisnuim prea mult cu confortul, mai propune lumina care se stinge singura si care nu poate fi reaprinsa decat daca posesorul face efortul de a se deplasa pentru a o activa. In clipul de mai jos puteti vedea colectia lui Malta:

 
 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: dezeen.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here