Motounelte de grădinărit: clasice sau cu acumulator?

0

Utilizatorii de motounelte de grădinărit sunt circumspecți atunci când vine vorba de utilaje electrice cu acumulator, acleaşi lucru se întâmplă şi în cazul automobilului electric. Se pare că persistă percepția că motoarele cu combustibil fosil sau cel electrice cu fir fac față mai bine diverselor intrebuinţări. Însă avansul tehnologiilor care folosesc acumulatorii, din ultimii ani, este uriaş.

Spre exemplu, cea mai nouă tehnologie cu acumulatori dezvoltată de inginerii nemți de la STIHL reuşeşte să egaleze în eficienţă motouneltele clasice.

Autonomia unei motounelte clasice sau a uneia cu acumulator depinde de munca la care este supusă, dar și de tehnologia folosită în proiectare. De la orele de fizică din liceu ştim că un motor termic, în cauză unul care consumă benzină, are un randament mai mic decât un motor electric. Atunci, în acest caz este vorba de cât de performant este acumulatorul, cu alte cuvinte, rezervorul de curent electric al unei motounelte. Dar dacă în cazul unei tablete uităm de ultima încărcare, de ce nu ar fi la fel şi în cazul unei motounelte.

Inginerii germani de la STIHL ne asigură că este cam la fel! Nu este vorba despre un acumulator minune, deşi aşa pare la prima vedere. Ei au conceput o serie de motounelte de gradinărit care folosesc acelaşi acumulator, anume: motoferăstrău, motocoasă, foarfece de grădină şi suflantă.  A-AKKU_SET-K002

Lucrurile sunt gândite în aşa fel încât odată ce ai achiziţionat un acumulator, care nu este ieftin, să-l poţi folosi la mai multe unelte de gradinărit, deci, să rezolvi cam tot de e de rezolvat în gradină.

Dealtfel, ansamblul de utilajele de mai sus este conceput de inginerii STIHL atât pentru utilizatorii casnici, pentru grădinile proprii, cât şi pentru specialiștii în peisagistică. Aceştia au lucrări de amenajare în zone cu reguli speciale de păstrare a liniștii, însă este un beneficiu pentru orice utilizator un motoferăstrău al cărui motor nu huruie asurzitor, nu?

De ce ai trece la acumulatori când maşina din curte e pe benzină?

Odată ce cunoaştem datele despre eficiență şi capacitatea de stocare a acumulatorului, aceste utilajele au marele avantaj silențiozității. În zonele rezidențiale, în care liniștea este la mare preț, achiziționarea unui utilaj de îngrijire silențios pentru grădină, demonstrează civilizație, respectul față de vecini şi faţă de urechile proprii. Un alt mare avantaj al unui motoferăstrău sau a unei motocoase cu acumulatori este lipsa oricăror noxe emise în atmosferă. Respectul față de natură se traduce imediat şi pentru utilizator care nu mai este obligat să inhaleze emisiile uneltei pe care o foloseşte.

Protagoniştii nepoluanţi ai spaţiilor verzi

oragetblob.dll Motoferăstrăul – „cât 100 de topoare”

Modelul MSA 160 este ideal pentru tăierea lemnului de foc, horticultură, sau pentru tăieri în spații închise. Mobil și ușor, cu doar 3,2 kg și cu o șină de ghidaj de 30 cm, motoferăstrăul poate fi folosit la diverse construcții de lemn în jurul casei, fiind de mare ajutor și datorită autonomiei de mișcare.

A-AKKU_MSA200-E011

 

 

A-AKKU_MSA200-E015

Motocoasa – „îngrijitorul perfect al gazonului” F-AKKU_FSA65-E001

Chiar dacă poluarea fonică este un fenomen despre care nu se vorbește foarte mult, studiile arată că este aproape la fel de nocivă pentru sănătate ca și poluarea atmosferică, afectând negativ viața cotidiană. Cu o motocoasă cu acumulator din gama FSA vă puteți aranja gazonul fără teama că îi veți deranja pe vecini şi fără dureri de spate pentru că este şi extrem de ușoară – 3,8 kg cu tot cu acumulator.

Foarfecele de grădină – „spaima tufişurilor”

H-AKKU_HSA65-E001Foarfecele silențios HSA 65 vine în ajutorul celor care vor să tundă sau să ajusteze gardul viu în mod profesionist, fără să apeleze însă la un specialist. Acumulatorul care folosește tehnologia Lithium-Ion PRO răspunde așteptărilor celor care doresc să lucreze în liniște. Puterea acestui foarfece este dată și de numărul mare al curselor și de cuțitele speciale cu o lungime de tăiere de 50 cm, cu dinți ascuțiți pe o singură parte. Ușor de manevrat și cu o greutate de 3,5 kg fără acumulator, foarfecele este ideal pentru folosirea în curte și grădină.

Suflanta – „frunzele stau unde vreu eu!”S-AKKU_BGA85_PRIVAT-I001

Echipamentul este extrem de util, mai ales toamna, pentru curățarea grădinilor de frunzele uscate. Modelul pus pe piață de STIHL este BGA 85, fiind conceput special pentru zonele rezidențiale, datorită silențiozității. Echipamentul generează o putere de suflare de 45 m/s, suficient cât să pună frunzele la colţ în câteva minute.S-BGA_BGA85-E002

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here