Noua modă: iluminatul scărilor

0

Scările sunt un punct de atracţie al casei, tot mai mulţi aleg să işi ilumineze drumul spre etaj în diferite feluri interesante. Casoteca a găsit câteva modele din care vă puteţi inspira pentru iluminatul scărilor.

Pentru un accent nou, modern, o variantă este construirea unor corpuri de iluminat simple dreptunghiulare în peretele adiacent scării. Dacă aceasta are o mărime medie, 3-4 lumini ar fi suficiente. Luminile cu formă dreptunghiulară s-ar integra perfect in restul decorului iar iluminatul scărilor pune întreaga casă în valoare.

1-modern-lighting-stairs

Un exemplu similar este următorul, singura diferenţă o face faptul că scările din aceasta imagine sunt mai robuste, ceea ce inseamnă că şi luminile sunt mai mari.

2-staircase-toronto

O altă idee sunt spot-urile care propagă lumina în forma de stele. De asemenea  pot fi integrate în perete.

3-modern-staircase-beautiful-lights

4-wood-stairs-light

Cu un aer ultra contemporan, sunt luminile intergrate în trepte. Fiecare treaptă are câte un corp care creează o imagine simetrică când priveşti scara.

5-modern-stairs

Si pentru interioarele minimaliste,  este o variantă bună integrarea luminilor în trepte. Acestea pot avea diferite forme.

6-minimalist-star-lighting

 

Fără a da greş, scările luminate pot fi aplicate şi pentru interioarele clasice.

7-classic-stairs

O soluţie inedită este iluminarea pe dedesubtul scărilor. Lumina este difuză şi dă un aer misterios încăperii. De asemenea se poate folosi şi iluminarea din spatele scărilor.

8-unusual-stair-light

9-unusual-stair-light1

10-lighting-fixture

Sursa foto: Architecture&Design

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here