Nucile tigru: Beneficii multiple pentru sănătate

1

Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei. Singurul lucru pe care îl au în comun cu tigrii sunt dungile lor. Ai mai jos o listă cu beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru.

Nucile tigru și produsele conexe, cum ar fi făina și laptele obținut din ele își au locul lor în industria alimentară. Cunoscute și sub denumirea de nuci chufa, migdale și nuci de pământ, nucile tigru există de secole. Egiptenii antici aveau nuci tigru în mormintele lor, probabil ca să se poată bucura de ele în viața de apoi.

Astăzi, mai mulți oameni pun nuci tigru pe listele lor de cumpărături și fac asta din motive întemeiate. Dieteticianul Gillian Culbertson numește nucile tigru un superaliment. „Au un conținut scăzut de calorii și sunt pline de nutrienți”, spune ea. Iată ce altceva trebuie să știi despre această stea alimentară în ascensiune.

Ce sunt nucile tigru

Nucile tigru sunt tuberculi sau rădăcina bulboasă a unei tulpini. Ele cresc sub pământ și furnizează nutrienți unei plante asemănătoare ierbii numită nuca galbenă (Cyperus esculentus lativum), întâlnită frecvent în Africa și Spania.

Această rădăcină străveche are mai multe în comun cu cartofii și ignamele decât cu nucile. Dar nucile tigru sunt mult mai mici, cam de dimensiunea unei bile, cu dungi pe exterior.

„Nucile tigru sunt extrem de versatile. Le poți mânca crude, uscate sau fierte”, spune Culbertson. „Au o aromă dulce, de nucă, asemănătoare migdalelor”.

Tuberculii pot fi măcinați pentru a obține făină, prăjiți pentru o gustare sau fierți și transformați în lapte sau suc.

Valori nutriționale

O porție de 1/4 de cană de nuci tigru are aproximativ:

 • 120 de calorii.
 • 19 grame de carbohidrați.
 • 7 grame de grăsimi (în mare parte grăsimi mononesaturate sănătoase).
 • 10 grame de fibre.
 • 1 până la 2 grame de proteine.
 • 9 grame de zahăr.

Nucile ar putea să ajute la prevenirea bolii Alzheimer, spun cele mai recente studii. Află de aici informațiile de care poți avea nevoie.

Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru

Oamenii de știință nu au făcut multe studii despre beneficiile pentru sănătate ale nucilor tigru. Dar cercetările existente sugerează că consumul de nuci tigru și produse obținute din nuci tigru poate fi bun pentru tine. Nucile tigre pot oferi:

Conțin minerale esențiale pentru îmbunătățirea funcției corporale

Nucile tigru pot fi mici, dar au un impact nutritiv puternic. Nucile sunt bogate în mai multe minerale:

 • Calciul promovează oase mai puternice.
 • Cuprul ajută corpul să se descompună și să folosească fierul.
 • Fierul ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul din plămâni către toate părțile corpului.
 • Magneziul reglează glicemia, tensiunea arterială și funcțiile musculare și nervoase.
 • Fosforul reglează funcțiile nervoase și musculare, inclusiv funcțiile inimii.
 • Potasiul ajută la controlul hipertensiunii arteriale prin menținerea nivelurilor sănătoase de lichide în interiorul celulelor.
 • Zincul susține un sistem imunitar sănătos, ajută la vindecarea țesuturilor și promovează creșterea celulelor sănătoase.

Conțin vitamine importante pentru sănătatea generală

Nucile tigru sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamine:

 • Vitamina C îți întărește sistemul imunitar, ajutând la prevenirea infecțiilor și promovează vindecarea rănilor.
 • Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul și fosforul necesar pentru oase puternice.
 • Vitamina E acționează ca un antioxidant pentru a distruge radicalii liberi care dăunează celulelor sănătoase.

Antioxidanții ajută la combaterea bolilor

La fel ca multe plante, nucile tigru sunt bogate în antioxidanți, inclusiv vitaminele C și E. „Antioxidanții ajută la prevenirea deteriorarii celulelor și pot oferi beneficii de protecție împotriva efectelor îmbătrânirii, precum și a bolilor precum cancerul și bolile de inimă”, notează Culbertson. Nucile tigre prăjite tind să aibă cantități mai mari de antioxidanți decât cele crude sau fierte.

Citește și: Beneficiile nucilor caju asupra sănătății tale

Conțin grăsimi sănătoase pentru o inimă mai sănătoasă

La fel ca uleiul de măsline, uleiul din nuci tigru este bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă. Această grăsime ajută să menții nivelul de colesterol într-un interval optim, reducând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Uleiul de nuci tigru conține, de asemenea, vitamine și nutrienți, precum și alcaloizi, saponine și taninuri. „Acești compuși chimici au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii”, spune Culbertson.

Ajută la îmbunătățirea digestiei

Nucile tigru sunt bogate în fibre alimentare insolubile. „Acest tip de fibre alimentare trece prin sistem nedigerat, ajutând la creșterea numărului de scaune și la prevenirea constipației”, explică Culbertson. „Fibrele te ajută să te simți mai plină mai mult timp, ceea ce te poate ajuta să slăbești”.

Nucile tigru au, de asemenea, amidon rezistent. Acest tip de fibre acționează ca un prebiotic, stimulând creșterea bacteriilor bune care ajută digestia. „Adoptarea unei diete bogate în fibre poate ajuta la prevenirea cancerului colorectal, a constipației, a bolilor de inimă și a obezității”, adaugă ea.

Din păcate, natura fibroasă a nucilor tigru poate provoca balonare și gaze, mai ales dacă ai tulburări digestive. Poate ajuta la creșterea lentă a aportului de fibre, precum și la germinarea sau prăjirea nucilor tigru pentru a îmbunătăți digestia, sugerează Culbertson.

Ajută la controlul zahărului din sânge

Calitatea fibroasă înaltă a nucilor tigru este, de asemenea, benefică în prevenirea creșterii cantităților de zahăr din sânge. „Fibrele încetinesc absorbția zahărului de către intestin”, spune Culbertson. Nucile tigru conțin și arginină. Acest aminoacid ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge într-un interval sănătos prin creșterea producției de insulină. Aceste efecte sunt utile în special atunci când ai diabet.

Contribuie la sănătatea oaselor

Proteina din nucile tigru conține 18 aminoacizi, punând tuberculii la egalitate cu ouăle și făcându-le o sursă bună de proteine ​​pe bază de plante. „Nucile tigre au aminoacizi esențiali precum lizina și glicina, de care ai nevoie pentru oase, mușchi și țesuturi conjunctive sănătoase”, spune Culbertson.

Sursa: catine.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here