O casă spectaculoasă pe un teren în pantă

1

De multe ori, pentru casele de vacanță se alege un teren într-o zonă de munte sau de deal, unde natura este cât se poate de generoasă.

În plus, dacă parcela nu este în zonă urbană, prețul pe metru pătrat este considerabil mai mic. Printre dezavantaje, în primul rând ar fi lipsa rețelelor pentru întreținere (energie, apă), deși în ultima perioadă au apărut tehnologii și soluții care compensează această lipsă. Alt impediment este de multe ori terenul în pantă, ceea ce îngreunează construcția.

Toate dezavantajele au fost transformate în oportunități de arhitecții unei case din Canada. Plină de lumină și aflată la o oră și jumătate distanță de Montreal, în orășelul Saint-Faustin-Du-Lac-Carre, casa arată ca și cum ar fi pur și simplu atârnată de o stâncă. Terenul, destul de mic, de 300 de metri pătrați, a fost în proprietatea familiei de peste un secol, se află pe un povârniș, fiind recunoscută pentru frumoasele împrejurimi și lacuri care îl înconjoară.

SOLUȚIE INOVATOARE

Echipa de arhitecți yh2 a studiat cu atenție locația și a propus un proiect care se
adaptează perfect terenului în pantă și oferă un look spectaculos construcției. Din cauza pantei destul de abrupte precum și a stâncilor aflate aici, pe acest teren nu au mai fost realizate construcții în trecut.

Proprietarii au solicitat arhitecților să realizeze proiectul casei astfel încât să se
integreze natural în mediu. De altfel, acesta a fost și motivul alegerii echipei de arhitecți, cunoscut fiind faptul că aceștia pun un accent special pe partea de proiectare, integrarea proiectelor într-un anume context, detaliile de arhitectură și designul de interior.

Prin urmare, echipa de arhitecți a propus o solu

ție de design realizată în jurul a două volume de sticlă (gen cutie) cu structură din beton, prima așezată vertical, iar cea de-a
doua orizontal.

 

ORGANIZAREA CASEI

Original este faptul că intrarea principală a casei și apartamentul proprietarilor se află pe nivelul superior al construcției, practic la cel de-al doilea etaj. Pe nivelul de dedesubt, la etajul 1, se găsește un birou/bibliotecă, situat adiacent cu bucătăria și diningul. Pe cel mai jos nivel (așa-zisul parter) s-a optat pentru mai multe facilități de saună și SPA, aici fiind situat și apartamentul destinat musafirilor.

Volumul orizontal este așezat la câțiva metri distanță de cel vertical și a fost inițial conceput în primul rând pentru oaspeți, având și avantajul că oferă accesul direct spre pădure. Este, de asemenea, conectat la zona de saună și SPA.

De altfel, acest volum intermediar are cea mai mare suprafață locuibilă, fiind „inima” întregii case. Pereții sunt în totalitate din sticlă și deschid perspectiva pădurii din împrejurimi. Open space-ul care înglobează livingul și diningul se extinde în afară pe o terasă construită pe acoperișul apartamentului destinat oaspeților, de la primul nivel.

FINISAJE ȘI DESIGN

Materialul predominant care întregește designul casei și care „încălzește” ambianța este lemnul. Atât pentru calitățile sale fizice (rezistență) precum și datorită nuanțelor sale speciale bogate a fost aleasă esența de lemn de mahon, atât la exterior, cât și la interior.

În living, dining și la tavan sunt folosite grinzi din lemn de mahon, în nuanțe închise. Tot această esență de lemn a fost folosită ca soluție de finisare la pereți, tâmplărie, pardoseală și în cazul bucătăriilor.

Citește și: Sfaturi pentru o curățenie eficientă și un mediu mai curat acasă

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here