Orhideele vor aduce în casa voastră o lumină aparte și o frumusețe organică și delicată. Feminitatea pe care o emană orhideele este greu de trecut cu privirea. Dacă îți dorești un colț exotic și fresh în casă, orhideea nu trebuie să lipsească din tablou. Varietatea culorilor orhideei este vastă, aceasta pornind de la albul liniștitor, ajungând la mov electric.
Este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare. Familia orhideelor conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi. România poate fi considerată în ansamblu ca o imensă grădină botanică populată cu orhidee sălbatice. ”Sângele Voinicului ” (Nigritella rubra, nigra) și ”Papucul Doamnei” (Cypripeidum calceolus) sunt protejate prin lege. De-a lungul timpului, datorită expansiunii sale pe atâtea teritorii geografice, proveniența ei fiind din Asia, orhideea a devenit pentru fiecare cultură un semn diferit, a fost folosită în multe locuri pentru magie, ca talismane sau alte practici. Spre exemplu:
Grammatophyllum scriptum, o specie exotică din Asia, a fost folosită ca o poțiune a dragostei.
Ansellia, era purtată de triburi din Africa ca talisman, pentru a alunga vise urâte și pentru a binecuvânta căsnicia.
Habenaria era purtată ca talisman de civilizațiile din America, pentru a le da puteri mai mari de luptători.
Specii de Dendrobium se foloseau în China pentru ritualuri religioase, iar în Noua Guinee o specie de Dendrobium era folosită pentru a vindeca boli misterioase.
În unele părți din Indonezia se credea că unele spirite trăiesc în planta de orhidee.
În Grecia antică se foloseau orhidee în ritualuri închinate zeiței Demeter(zeița recoltei) și erau considerate sacre. Confucius vorbește în textele sale cu mult entuziasm despre orhidee.
Civilizațiile din America foloseau orhidee pentru a venera zeitățile, iar unele obiceiuri au fost preluate și în formele de catolicism induse de conchistadori.
În Papua Noua Guinee, adolescenții care urmează să fie inițiati poartă orhidee.
Sursa foto: homedit.com, aos.org, wikipedia.com