Recomandările CasoTeca: Feteasca Albă BIO de la Senator WINE

1

De astăzi inaugurăm o serie nouă de articole – Recomandările CasoTeca. Fiecare dintre noi are experiențe mai mult sau mai puțin plăcute pe parcursul unei zile. Însă CasoTeca este despre  viața liniștită în căminul fiecăruia. Sau mai bine spus despre cum să ne facem viața mai liniștită și mai frumoasă acasă. Așadar, vă vom povesti despre experiențele noastre frumoase pentru a vă bucura și voi de ele. Astăzi vă vom vorbi despre un vin BIO pe care l-am descoperit recent – Feteasca Albă OMNIA de la Senator WINE. Am aflat despre acest producător că are peste 800 de hectare de vie în exploatație, din care 260 sunt cultură BIO. Podgoria de struguri ecologici se află în Brăila la Însurăței. Producătorul a investit nu mai puțin de 9 milioane de euro in replantări din 2009 încoace, iar rezultatele s-au văzut. Și nu neapărat în vânzările din țara noastră, cât mai ales peste hotare.

Vinul BIO, la același preț cu vinul obișnuit

 

DSC_1008Cei de la Senator spun că anul acesta vor vinde peste 1.200.000 de sticle la export, marea majoritate în China. Am degustat și noi Feteasca Albă din gama OMNIA și ni s-a părut un vin senzațional. Ne-a încântat și faptul că este ecologic, dar mai ales că se vinde la un preț mai mult decât decent în Auchan – app. 14 lei pe raft. Avem și o declarație interesantă a lui George Neacșu, proprietarul Senator WINE, despre felul în care crește consumul de produse BIO românești:

George Neacșu: „de la an la an, se văd schimbări în consumul de produse BIO și asta și datorită marilor lanțuri de magazine care au început să aibă rafturi din ce în ce mai generoase dedicate, dar și a micilor magazine care vând astfel de produse. Tendința este clar de creștere, iar acest lucru se vede și în vânzările noastre pe acest segment, care s-au mărit cu 20%, în primele cinci luni, comparativ cu anul trecut.”

Pe noi Feteasca Albă OMNIA de la Senator WINE ne-a impresionat și v-o recomandăm și vouă pentru acasă, mai ales acum că vara este în toi, iar vinul acesta trebuie băut la o temperatură de 10 grade.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here