Pandemia, momentul ideal pentru invetiții: Ensana a renovat hotelul Sovata și are în plan o nouă extindere

1

Hotelul Ensana Sovata se reînnoiește în urma unei investiții de 9 milioane de euro. Hotelul, aflat în stațiunea balneoclimaterică Sovata, este clasificat la 4 stele și dispune de 168 de camere.

Acesta beneficiază de un spa și o bază de tratament, conectate printr-un tunel subteran de Hotelul Brădet. Renovarea hotelului Sovata s-a derulat în mai multe etape. Primul proces de modernizare a avut loc în anul 2003, odată cu privatizarea, iar atunci locația a suferit un amplu proces de upgradare și reamenajare, hotelul fiind primul renovat de către grupul Danubius, actualmente Ensana.

Mici îmbunătățiri între anii 2008-2011

Ulterior, au mai existat mici îmbunătățiri între anii 2008-2011, dar perioada pandemică și închiderile de hoteluri impuse de aceasta a adus noi oportunități de schimbare.

„Am profitat de situația impusă de pandemie și am considerat-o ca perioada ideală de a renova complet Hotelul Sovata”, mărturisește Andrei Rusu, general manager Ensana Health Spa Hotels Sovata. „Acești doi ani ne-au permis să ținem hotelul închis în perioada renovării, ceea ce a însemnat că, în intervalul 2020- 2021, am reușit să renovăm un etaj, iar din 2021 până în 2022 am continuat cu încă 3 etaje (5/4/3). Termenul final de predare al investiției este finele lunii mai 2022”, adaugă managerul general al Ensana Sovata.

Turiștii care vor trece de acum pragul hotelului So- vata se vor bucura de un design nou al camerelor, mult mai cald, reconfortant și care inspiră o stare de liniște și calm. Cu accente de lemn și alamă, camerele sunt luminate pentru a da senzație de evadare.

112 camere sunt supuse procesului de renovare

Cele 112 camere care au fost supuse procesului de renovare, au fost amenajate după un concept architectural modern, gen hotel boutique și se remarcă printr-un stil confortabil. Prezența lemnului creează o atmosferă caldă, în timp ce culorile pastelate sunt asortate cu accente energice, dar și cu tușe de alamă și cupru.

Procesul de reamenajare al hotelului Sovata nu se oprește însă aici, deoarece ultima etapă de modernizare va avea loc la începutul anului 2023, mai exact etajele 1, 2, recepția și restaurantul. Fiecare etaj nou renovat presupune o investiție de un milion de euro, potrivit Grupului Ensana.

În ciuda amplei operațiuni de modernizare și reînnoire a look-ului Hotelului Sovata, managementul grupului hotelier nu dorește să upgradeze clasificarea locației. „Nu intenționăm să ridicăm gradul de confort al locației, deoarece piața generează o cerere destul de semnificativă pentru acest segment turistic, de 4 stele.

Alte investiții verzi

După terminarea renovării acestui hotel, avem în plan o serie de investiții verzi. Mai exact, dorim să ne mărim capacitatea de cazare de 4 și de 5 stele cu încă 120 de camere”, adaugă Rusu. Modernizarea hotelului va atrage după sine, în mod automat, o creștere a tarifelor de cazare cu un procent de 15-20%.

„Când vorbim de majorarea prețurilor la cazare, trebuie să luăm în calcul și creșterea continuă a prețurilor la energie, precum și a costului cu forța de muncă”, managerul general al hotelului.

La capitolul proiecte de viitor, Ensana Health Spa Hotels anunță că, începând cu 2025, este planificată să se deruleze o amplă investiție de modernizare și mărire a spa-ului, precum și construirea de noi facilități premium de cazare.

„România și turismul local au nevoie de investitori serioși și de proiecte pline de viziune. Noi, la Sovata, vrem ca în urma investițiilor să ne consolidăm și poziția de lider a unităților noastre hoteliere și să atragem cât mai multi turiști noi pe segmentul balnear și leisure”, concluzionează Andrei Rusu.

un comentariu

  1. […] Hotelul Ensana Sovata se reînnoiește în urma unei investiții de 9 milioane de euro. Hotelul, aflat în stațiunea balneoclimaterică Sovata, este clasificat la 4 stele și dispune de 168 de camere. Acesta beneficiază de un spa și o bază de tratament, conectate printr-un tunel subteran… Cititi mai multe aici: Pandemia, momentul ideal pentru invetiții: Ensana a renovat hotelul Sovata și are în plan o nouă… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here