Pardoseală supraînălțată pentru camera muzicianului contemporan

0

Pardoseala supraînălțată este un sistem care se montează peste o șapă tradițională din ciment. Este formată din panouri modulare pătrate de 60 de cm și structura de susținere reglabilă din oțel. Spațiul dintre panouri și sapă permite ascunderea oricăror tipuri de cabluri, dar și instalarea unor materiale izolante fonic și termic.

Pardoseala supraînălțată vine din evul mediu

Ideea de pardoseală flotantă nu este tocmai nouă. Cei din vechime foloseau această metodă și proiectau în diferite colțuri ale cetăților arii unde canalele puteau fi inspectate. Erau acoperite cu plăci de piatră și scânduri de lemn, ușor de dat la o parte.

Invenția primelor centre de computere și nevoia de a conecta echipamentele la surse puternice de putere a readus în atenția contemporanilor pardoseaua supraînălțată. Aceasta este o variantă ieftină, comodă și estetică pentru clădiri moderne de birouri, în domenii specializate, cum ar fi centre de comandă, IT, centre de date și săli de calculatoare. Evident, la fel de oportună este și în cazul unei camere de apartament în care se desfășoară viața unui tânăr a cărui pasiune este muzica sau dansul.

Dacă și pereții camerei sunt bine izolați, atunci pardoseala supraînălțată poate ascunde și izolația și cablurile de alimentare pentru diversele instrumente de cântat.

În izolația pereților se poate folosi, la fel ca și pentru spațiul de sub podeaua supraînălțată, vată de sticlă sau polistiren. Vezi URSA sau AdePlast.

O astfel de pardoseală poate fi instalată la înălțimi variind între 3 si 150 cm. În cazuri excepționale se poate ridica atât de mult încât o persoană să poată intra pe sub ea, astfel încât să poată întreține instalația.

„Podelele supraînălțate au o arie de utilizare extrem de vastă. De la magazine de orice tip, la showroom-uri auto, dar și în cazul zonei rezidențiale când camerele permit înălțarea podelei. Lucrarea propriu-zisă pentru o camera de 100 mp poate dura aproximativ 48 h , declara Daniela Mariș director general UP-TO-DATE INVEST SRL.

Un alt avantaj al folosirii pardoselilor flotante este acela că pot fi oricând relocate fără costuri substanțiale. Panourile pardoselei pot fi și ele schimbate dacă se sparg, zgârie sau se pătează. Acestea pot avea o gamă variată de finisaje : laminat plastic antistatic, parchet, granit, ceramică, mochetă, linoleum . Se creează practic posibilităţi nelimitate pentru adoptarea unui stil unic, personalizat.

schita sistem pardoseala tehnica sau flotanta sau suprainaltata

DSCF1119

DSCF1296

IMG_1343

Studio.php

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here