Spune ce zodie ești și afli unde o să locuiești

1

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi stăm la bloc, cel puțin o dată ne-am gândit cum ar fi să fie să locuim la casă. Iar casa visurilor și-o imaginează fiecare în funcție de zodie, de personalitate și de necesitățile de zi cu zi. Caracteristicile zodiacale influențează alegerile pe care le facem în viață, iar achizițiile mari cu siguranță sunt determinate și de elementele definitorii ale zodiei. Casoteca vă propune un exercițiu de imaginație și anume să ne gândim cum ar fi să ne alegem casa în funcție de zodie. Iar pentru inspirație vă vom propune câteva modele de case pentru primele patru zodii. Vom reveni și cu restul într-un articol viitor.

 

1. Berbec – Este o zodie masculină, puternică, curajoasă. Berbecul este competitiv, curajos și este deschis în permaneță la provocări. În ceea ce privește casa pe care și-o va alege, mai degrabă va dori să și-o construiască singur. Va pune accent mai mult pe aspectele pragmatice și mai puțin partea de design. Bugetul va fi direcționat spre exemplu către sisteme care să economisească energie (panouri solare, pompe de căldură, eoliene, geamuri cu protecție solară etc). Elementele stilistice îl vor interesa mai puțin. Berbecul este o fire hiper activă și are nevoie în permanență de exerciții fizice. Așa că, în casă, cu siguranță, nu-i va lipsi un spațiu unde să amenajeze o mini sală de fitness.

Green-Building-two-house-berbec

sursa foto: Architecture view.com

2. Taur – Ca zodie feminină, este guvernată de un simț estetic consistent, având dezvoltate nenumărate talente artistice. Casa unui taur va declanșa întodeauna un “uau!” și un șir lung de alte interjecții apreciative. Bunul gust și aplecarea către frumos îl vor face pe un nativ în taur și își gândească în detaliu fiecare colț al casei sau al grădinii. Este convins că frumusețea stă în detalii și își va amenaja cu mare plăcere mai ales spațiile unde își petrece timpul împreună cu prietenii și familia.

Casa-CP78-03-850x1277_taur

Casa-CP78-04-850x1277_taurCasa-CP78-13-850x1277_taurCasa-CP78-14-850x1230_taurCasa-CP78-15-850x127_taur

 

sursa foto: Homedsgn.com

3. Gemeni – nativii gemeni sunt extrem de sociabili, inteligenți, dar și instabili. Se vor hotărî cu greu asupra unui model de casă, iar la momentul construcției vor schimba radical elemente ale proiectului. Din acest motiv construcția va părea ca lipsită de coerență stilistică la prima vedere, însă va pune accent pe lucruri de calitate și durabile. Curtea și grădina casei vor trebui să fie generoase pentru ca toți prietenii să încapă în timpul deselor petreceri pe care le vor organiza săptămânal, indiferent de anotimp.

Luxurious-Contemporary-House-Plans-Big-Architectural-Home-with-Playing-Ground_gemeni

Luxurious-Contemporary-House-Plans-Big-Architectural-Home-with-Playing-Ground-Interior-800x534_gemeniBig-Architectural-Home-with-Playing-Ground-800x534_gemeni

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: Viahouse.com

4. Rac – este un familist convins , cu un mare atasament de părinți. Va trebui cu siguranță să locuiască într-o casă mare, unde să încapă toți membrii familiei. Are un sentiment al proprietății foarte dezvoltat și o înclinație către lux. Îi va plăcea o casă unde să aibă tot ce își dorește și să nu-i lipsească nimic. Când își va crea propriul cămin, un rac va acorda multă atenție atmosferei din casă, aceasta fiind foarte importantă pentru echilibrul său psihic.

modern-house-wooden-facade-ideas-and-outdoor-living-room-large-backyard_rac

sursa foto: Tapja.com

large-relaxing-pool-with-modern-house_rac

sursa foto: Decoist.com

5. Leu – Dacă este o casă de leu, atunci ea va trebui să fie mare. Totul trebuie să fie supradimensionat și impresionant, asemeni personalității sale. Cel mai greu va fi să se hotărască asupra unui design de casă, dar cu siguranță familia și prietenii vor fi impresionați de alegere. Leul este o fire generoasă și extrem de sociabilă, iar acest lucru își va pune amprenta asupra felului în care își va dezvolta spațiile interioare și exterioare, fiind pregătite tot timpul pentru intâlniri și petreceri.

leu1

leu3

Sursa foto: Homedit.com

6. Fecioară – Casa unei fecioare va fi casa perfectă din punct de vedere funcțional. Spiritul analitic și aplecarea către zona practică vor face din fecioară unul dintre cei mai eficienți beneficiari ai unei locuințe. Toate spațiile casei vor fi gândite să aibă o funcționalitate, nimic nu va fi întâmplător sau în plus. Casa unei fecioare va fi calculată cu exactiate din plan, ca un adevărat joc de lego. Încă din faza de proiect, o fecioară va ști ce culoare vor avea draperiile camerei din spatele casei.

fecioara casa

 

fecioara casa 2fecioara casa 3

7. Balanța – Verbul caracterizant al zodiei este „a echilibra”. O balanță va tinde întotdeauna către zona de echilibru, însă cu greu o va atinge vreodată. O balanță va căuta mult până să-și aleagă o casă sau să o construiască. I se va părea ori prea mare, ori prea mică, ori prea banală, ori prea încărcată din punct de vedere arhitectural. Se va decide greu, dar va completa toată perioada istovitoare de alegeri cu elemente de mare rafinament în zona de design. Balanța are o înclinație artistică deosebită, iar aceasta își va pune amprenta asupra felului în care își va amenaja căminul atât la interior, cât și la exterior.

casa balanta 1casa balanta 2

casa balanta 3casa balanta 4

Sursa foto: Freshome.com

8. Scorpion – Este un semn cu influențe mari asupra inginerilor. Casa unui scorpion va fi guvernată arhitectonic și funcțional de principiile clasice ale unei construcții, fără inovații sau soluții avangardiste. Elementele de structură și construcție vor prima întotdeauna în fața desgin-ului. Cu toate acestea, ingeniozitatea de care dă dovadă un scorpion își va spune cuvântul și, dacă își propune să găsească soluții arhitectonice deosebite, cu siguranță o va găsi pe cea mai potrivită. Pe de altă parte firea invidioasă îl va face nemulțumit întotdeauna de rezultat, având impresia tot timpul că a vecinului este mai specială.

scorpion

  Sursa foto: Ncmodernist.com

Dacă sunteți Săgetător, Capricorn, Vărsător sau Pești, stați conectați la Casoteca.ro pentru a vedea ce casă vi se potrivește.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here