Perete durabil și luminos proiectat cu… cărămizi din sticlă

6
perete din sticla

Peretele din cărămizi de sticlă poate fi o soluție utilă și ingenioasă pentru amenajarea unui spațiu durabil, luminos și modern. Cărămizile de sticlă se pot folosi pentru a construi ferestre fixe, pereți drepți sau curbati, cabine de duș sau un bar în camera de zi, creând astfel un aspect vizual deosebit și având bune proprietăți termice, fonice și de transmisie a luminii.

Atractiv din punct de vedere estetic și ușor de realizat datorită gamei foarte mari de culori și modele, peretele din cărămidă de sticlă permite crearea unor decoruri și a unor efecte de culoare deosebite în interiorul dar și în exteriorul locuinței. Construcțiile realizate din cărămidă de sticlă dau un grad înalt de siguranță datorită sistemului de armături folosite iar prețul montajului nu este foarte mare, în jur de 30 lei/mp.

De ce sa alegi varianta unui perete din sticlă în casa ta? Uite câteva sfaturi pentru a da casei tale o strălucire unică, cu cărămizi de sticlă.

Caramida din sticlă oferă transferul de lumină naturală
Peretele din cărămidă de sticlă este folosit cel mai des în spațiile în care avem mai multă nevoie de luminozitate. Oferă o bună transmisie a luminii care poate fi naturală sau artificială: 65- 80% pentru cărămida de sticlă albă si 50- 70% pentru sticla colorată.

scara din caramida de sticla
scara din caramida de sticla

De exemplu un perete obișnuit, opac, ar transforma o debara într-un spațiu întunecos, unde trebuie mereu să aprinzi becul pentru ați lua obiectele de care ai nevoie, în timp ce peretele din cărămidă de sticlă îți oferă posibilitatea de a te folosi de lumina din camera alăturată.

perete despartitor din sticla
perete despartitor din sticla

Caramida de sticlă permite un cadru privat
Construcție modernă și eficientă, peretele din cărămizi de sticlă lasă lumina să treacă dar asigură și intimitatea în același timp. În acest caz un exemplu concret este zona vasului de toaletă care poate fi izolată de restul băii printr-un perete de sticlă și care în mod sigur va asigura un cadru intim.

cabina de dus
cabina de dus

Peretele din cărămizi de sticlă- izolator fonic și termic
În funcție de calitatea materialului folosit, un perete de sticlă este un bun izolator fonic și termic. Izolarea termică oferă protecție împotriva condensului care previne aburirea, sau înghețul dacă este un perete exterior (în aer liber) și este ușor de întreținut. Izolarea fonică face acest perete să fie util în spații cu un nivel înalt de zgomot, cum sunt baia și bucătăria.

ferestre din sticla
ferestre din sticla

Blocul de sticlă este format din două cărămizi cu goluri sigilate termic. Astfel, punga de aer formată în interior oferă o bună izolare: de căldură și de sunet.

bar bucatarie
bar bucatarie

Peretele din cărămizi de sticlă, rezistent la intemperii
Are rezistență bună la foc și șocuri cum ar fi de exemplu cutremurul. Cărămizile sunt fabricate astfel încât să aibă o rezistență mecanică ridicată la acțiunea flăcărilor care împiedică propagarea acestuia, a căldurii și a fumului o durată de timp. Gradul de rezistență la căldură este de minim 30 de minute iar la cutremur, rezistența este dată de armăturile metalice integrate, care conferă un nivel înalt de siguranță pentru acest tip de perete. În caz de accident sticla se sparge în interiorul cărămizii, care evită proiecția de fragmente.

fereastra bucatarie
fereastra bucatarie

Cărămizile de sticlă sunt estetice și decorative
Cărămizile din sticlă sunt disponibile într-o multitudine de culori luminoase sau pastelate. Există și o varietate de dimensiuni, modele și forme, cu care se pot construi ferestre fixe într-un perete obișnuit, pereți „întrerupți”, curbați sau drepți, dar și o masă de bucătărie sau o cabină de duș.

perete curbat din caramizi de sticla
perete curbat din caramizi de sticla

În baie, pereții de duș din cărămidă de sticlă lasă să pătrundă lumina menținând în același timp un cadru privat.

perete din sticla- baie
perete din sticla- baie

Între dormitor și baie sau bucătărie și sufragerie, pereții de cărămidă de sticlă reinterpretează spațiul.

perete colorat din sticla
perete colorat din sticla

În bucătărie, un bar realizat în întregime din cărămidă de sticlă poate deveni un element decorativ în sine. Culori luminoase, desene și modele metalice sunt date de plăcile de sticlă.

bar de bucatarie
bar de bucatarie

Integrată în fațada exterioară, cărămida de sticlă înlocuiește un perete într-o cameră fără ferestre.

pereti exteriori  din sticla
pereti exteriori din sticla

Estetice și luminoase, decorative sau discrete…cărămizile din sticlă oferă un mare interes arhitectural. Profită din plin de ceea ce îți pot oferi aceste materiale nobile din cărămidă de sticlă !

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: archiexpo.fr, dkomaison.com, houzz.com, leroymerlin.fr

6 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here