Pizza ameliorează simptomele de artrită reumatoidă

0

Un studiu recent arată că pizza aceasta poate avea beneficii pentru sănătatea noastră. Oamenii de știință italieni au demonstrat că pizza poate fi de ajutor în ameliorarea simptomele de artrită reumatoidă.

Cercetarea, realizată în Italia, dar și în Providence, Rhode Island, SUA, unde trăiește o mare comunitate de italieni, a arătat că dacă este gătită din ingrediente proaspete, pizza are efecte antiinflamatorii, scrie Futurism, care citează un raport publicat de jurnalul Nutrients.

Vezi și Cele mai celebre mâncăruri din lume

În SUA, pizza este într-adevăr considerată junk food, dar în Italia aceasta conține mozzarella proaspătă, busuioc, suc de roșii, ulei de măsline și alte ingredinte sănătoase. Și tocmai aceste ingrediente sunt de mare ajutor în cazul suferinzilor de artrită reumatoidă, după cum a arătat studiul realizat pe 365 de italieni cu vârste cuprinse între 18 – 65 de ani, diagnosticați cu această boală.

Jumătate de pizza la 7 zile

Cât despre doza ideală, oamenii de știință au calculat că aceasta ar fi jumătate de pizza pe săptămână. Cei care consumă jumătate de pizza la 7 zile au parte de o ameliorare a simptomelor comparativ cu cei care gustă așa ceva mai rar, au conchis autorii studiului.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună care apare atunci când sistemul imunitar atacă celulele sănătoase, producând inflamații și umflături. Este o afecțiune pe termen lung, care produce dureri artriculare, iar în prezent nu poate fi tratată.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here