Nu lăsa aceste obiecte pe masa în bucătărie, atragi necazurile și ghinionul

3

Masa este asociată cu un obiect sacru, fiind cea în jurul căreia te așezi pentru a servi masa, dar și pentru a discuta. Există anumite superstiții care îți explică ce nu este bine să lași pe masa din bucătărie pentru a nu atrage ghinionul și pierderile financiare în viața ta, fără să îți dai seama.

Ce să nu lași niciodată pe masa de bucătărie

Masa din bucătărie este locul care, de cele mai multe ori, adună familia după o zi aglomerată. Este considerată a fi sacră, tocmai din acest motiv, pentru că, indiferent de formă sau mărime, în jurul său oamenii împart mâncarea, ideile, gândurile și trăirile.

Există, peste tot în lume, mai multe superstiții legate de această piesă de mobilier, fiecare țară având obiceiurile sale. Unele dintre ele includ tabuuri și ritualuri stricte deoarece pot atrage norocul, dar anumite obiecte lăsate la voia întâmplării pot aduce ghinion.

Descoperă și: Ce obiecte să nu ții niciodată lângă pat. Aceste obiecte aduc ghinion în viața ta

În Rusia este de rău augur să lași pe masa din bucătărie chei, monede sau sticle goale, deoarece acest lucru prevestește vărsare de lacrimi amare și pierderi de bani. Cheile aduc ghinion și în Suedia pentru că, în trecut, femeile de moravuri ușoare le așezau pe mesele cârciumilor ca să atragă clienții.

În Italia se spune că dacă așezi pe masă o pâine cu fundul în sus nu vei avea parte de lucruri bune, fiind asociată cu trupul lui Iisus Hristos, care trebuie tratată cu respect.

De asemenea, în Letonia, mănușile lăsate pe masă prevestesc nenorociri.

Lingurile în plus aduc musafiri nepoftiți

În credința populară românească se spune că tacâmurile în plus așezate pe masa de la bucătărie vor aduce musafiri nepoftiți.

În Bucovina, dacă o persoană își lăsa pe masa de la bucătărie pălăria sau cușma, cârtițele erau provocate să-i atace livada și să-și facă o mulțime de mușuroaie.

Totodată, rachiul era considerat băutura diavolului și nu avea ce să caute la masa din Ajunul Crăciunului.

De altfel, în Suceava se spune că aduce ghinion dacă lași pe masă foarfeca.

În Orient, o față de masă uitată peste noapte aduce mari necazuri proprietarului casei. Un porumbel așezat pe o masă este semn de boală, iar în Franța nu este bine să stai cu 13 oameni la masă.

Nicio pereche de pantofi, noi sau vechi, nu trebuie lăsați pe masa de la bucătărie. Pe de o parte, ei sunt asociați cu spânzurătoarea. Pe de cealaltă parte, încălțămintea mai este asociată cu cearta sau cu ghinionul.

Sursa: ego.ro 

3 comentarii

  1. […] Masa este asociată cu un obiect sacru, fiind cea în jurul căreia te așezi pentru a servi masa, dar și pentru a discuta. Există anumite superstiții care îți explică ce nu este bine să lași pe masa din bucătărie pentru a nu atrage ghinionul și… Cititi mai multe aici: Nu lăsa aceste obiecte pe masa în bucătărie, atragi necazurile și ghinionul […]

  2. Fascinant! Exista atatea obiceiuri si superstitii despre masa din bucatarie. Acest articol a fost un adevarat cadou pentru mine deoarece acum stiu ce sa nu las pe masa din bucatarie pentru a nu atrage ghinionul. Foarte interesant si captivant!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here