Plante cățărătoare pentru terasă și grădină (II)

1

Îți povesteam zilele trecute de plante cățărătoare pentru terasă și grădină. Iată alte zece tipuri de plante pe care le poți folosi pe terasă pentru a te bucura nu doar de umbră, dar și de parfumul sau fructele lor.

Una dintre cele mai apreciate și cunoscute flori din Grecia este bougainvillea. Florile sunt spectaculoase, iar dacă ai fost în concediu pe vreo insulă grecească, atunci cu siguranță îți va aduce aminte mereu de vacanță. Ce trebuie să știi însă este faptul că această plantă trebuie protejată de ger iarna. Dar, cel mai simplu este să crești planta în ghiveci și să o duci în casă atunci când vine iarna.

bogainvillia

Potrivită și pentru grădină, dar și pentru balcon, Ipomoea este o plantă viguroasă, ale cărei flori sunt de culori variate: albastru, roșu, purpuriu, dar și alb. Este potrivită pentru foișoarele care sunt în bataia soarelui.

ipomoea

Kiwi este o altă plantă care poate acoperi cu succes o terasă. Încă din 1993 au fost aduse specii în România, care s-au adaptat mediului climatic de la noi. Și nu doar că vor acoperi terasa și vei putea sta la umbră, dar te vei putea bucura și de fructe.

kiwi

Măzărichea parfumată sau pe numele ei Lathyrus este o specie de plantă cu flori parfumate, numai bună pentru tarasă în zilele toride de vară. Planta are nevoie de sol uscat și trebuie plantată în lumină. Deși sunt și specii de Lathyrus care sunt arbuști, orientează-te spre cele care cresc și se întind pe terasă.

mazarichea

O altă plată pe care o poți folosi pe terasă este și Lamprocapnos sau cum mai este denumită popular, Cerceii doamnei, datorită formei florilor. Planta are nevoie de pământ umed și zone parțial luminate. Cerceii doamnei nu sunt pretențioși și sunt rezistenți la frig.

cerceii doamnei

Foarte interesantă este planta Clerodendrum thomsoniae sau Floarea norocului, care provine din vestul Africii și din Camerun. Nu este larg răspândită la noi, dar sunt magazine care comercializează și astfel de plante exotice. Ce trebuie să știi despre această plantă este că preferă locurile răcoroase și are nevoie de soare filtrat.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină
Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

Fasolea fluturilor sau Clitoria Ternatea este o altă plantă cu flori interesante pe care o poți folosi pe terasă. Așa cum o spune și numele, planta este o bună resursă de hrană pentru fluturi. Ce nu știai despre această plană este că de fapt, e o legumă, iar fructele și rădăcinile pot fi consumate. Indienii folosesc această plantă într-o varitate de tratamente.

fasolea fluturilor

Humulus lupulus aureus este o plantă decorativă care crește repede, acoperă terasele și stâlpii și poate ajunge până la opt metri lungime. Ce face ca această plantă să fie deosebită este coloritul frunzelor, spre auriu, de unde și numele.

lupulus

Hortensia cățărătoare este un alt tip de plantă care se potrivește teraselor și grădinilor. Deși este o plantă care crește mai greu, florile sunt albe și înfloresc primăvara și vara. Crește cel mai bine în condiții de umbră.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină
Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

Gutuiul Japonez sau Chaenomeles Japonica este un arbust de talie mică și se potrivește cel mai bine pentru gardurile vii. Planta poate atinge o înălțime de până la un metru și jumătate și înflorește din martie până în mai. Cel mai bine se dezvoltă bine într-un loc parțial sau complet însorit , dar și la umbră, în soluri fertile și argiloase.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here