Plante cățărătoare pentru terasă și grădină (I)

0

Ce poate fi mai frumos decât o grădină plină cu verdeață și multe flori? Pentru a avea o grădină fermecătoare, plantele cățărătoare sunt un avantaj, mai ales dacă îți dorești să ai spații delimitate în mod natural. CasoTeca îți prezintă plante cățărătoare pentru terasă și grădină.

Există o varietate largă de plante cățărătoare care pot fi folosite pe terasa din grădină. Fie că e vorba de trandafiri, fie că e vorba de vița de vie, acestea aduc un plus de farmec în grădină. Trebuie doar să ai răbdare în îngrijirea lor și să aștepți ca unele să crească și să-și întindă tulpinile așa cum îți dorești.

Îți prezentăm astăzi zece plante cățărătoare și urmărește-ne și zilele următoare pentru partea a doua.

Cei mai preferați sunt trandafirii și este lesne de înțeles de ce. Aceștia aduc grădinii nu doar parfum, dar și un aer romantic, de liniște și serenitate. Roșii, albi sau orice altă culoare, cu trandafirii nu vei da greș dacă alegi să îți înfrumusețezi grădina. De mare efect sunt bolțile acoperite cu trandafiri.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină
Trandafiri aduc un aer romantic grădinii

Clematitele sunt o altă variantă și le poți găsi în ghiveci, direct de la magazin. Asta înseamnă că plantele au deja rădăcinile dezvoltate și le poți replanta la tine grădină, din aprilie și până în luna noiembrie. Se crește ușor și o poți combina și cu alte plante pe terasă, precum trandafirii. Iată mai jos alte plante cățărătoare pentru terasă și grădină.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

Lonicera sau Mâna Maicii Domnului cum este numită popular, este o plantă care vă va parfuma serile de vară, și asta pentru că atunci parfumul florilor devine intens. Este o plantă cățărătoare perfectă pentru grădină. Crește foarte repede și va acoperi terasa cu flori mari, colorate.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

Floarea pasiunii poate fi plantată și în grădinile noastre. Este oplantă perenă, care crește repede. Parfumul, florile colorate și fructele comestibile fac din această plantă să fie una dintre cele mai bune plante pentru terasă.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

În India, iasomia este numită drept “regina florilor”, consideraă nu doar o plantă decorativă, dar și un bun remediu împotriva stresului și a tulburărilor nervoase. Parfumul florilor de iasomie se poate simți de la depărtare, așa că, dacă îți plac florile cu un parfum puternic, atunci alege iasomia.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

Aproape în toate grădinile de la noi se găsește cel puțin un vlăstar de viță de vie. Dacă nu ai încă vie în curte, atunci poți lua în calcul folosire ei pentru terasă. Și asta pentru că pe lângă umbra de care vei vea parte în zilele toride de vară, vei mai beneficia și de roadele ei, toamna.

Plante cățărătoare pentru terasă și grădină

O plantă care înflorește în cascadă! Wisteria este o plantă cățărătoare, care acaparează împrejurimile. Florile sunt spectaculoase, sub formă de ciorchini. Planta este originară din Japonia și reprezintă simbolul unei noi prietenii. Așa că nu rata ocazia de a-ți îmbogăți grădina cu o nouă specie de plantă!

wisteria

Campsis radicans sau trompeta cățărătoare este o plantă spectaculoasă și exotică, cu flori în formă de trompetă, de culoare galbenă, roșie sau portocalie. Poate fi folosită cu brio pentru terasă, pereți și chiar garduri.

trompeta

O altă plantă cățărătoare este bignonia, care este asemănătoare cu trompeta cățărătoare, doar că florile au forma unor clopoței. Planta este asemănătoare vițeide vie și crește până la 12 metri, deci are nevoie de spațiu. Partea bună este că poți crește această plantă chiar și pe balcon.

bignonia

Iedera este poate cea mai cunoscută plantă cățărătoare de la noi, și o vedem pe foarte multe case. Pentru că nu are nevoie de prea multă îngrijire, o poți crește cu ușurință pegarduri, pe terasă și chiar pe micile foișoare.

iedera

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here