Plantele de interior și calităţile lor purificatoare

0

Pe lângă rolul lor estetic, plantele de interior aduc nu doar bună dispoziție, ci purifică și aerul, înverzesc interiorul casei și dau o notă particulară fiecărei încăperi. Ele au în același timp funcții de decor, anti-stress sau de purificare a aerului. Pe de altă parte, nu este nimic mai frumos decât să faci ca o casă să devină cât mai naturală cu ajutorul plantelor care au virtuți multiple. Dincolo de obiect decorativ, plantele înmiresmează camera cu tot felul de parfumuri, având rol terapeutic. Ele aduc însă și o serie de beneficii. În primul rând, absorb dioxidul de carbon din aer și emană oxigen. De asemenea, răcoresc camera vara și o încălzesc iarna. Un avantaj este și faptul că datorită substanțelor pe care le conțin, plantele reduc numărul de bacterii și spori care apar din cauza mucegaiului din aer.

Pe lista celor mai întâlnite plante de interior cu proprietăți recunoscute se află:

Ficusul. El poate fi așezat peste tot în casă, deoarece are rolul de a neutraliza formaldehida.  

– Iedera. Această plantă curăță aerul de substanțe precum formaldehidă, tricloretilen (vopsele, solvanți etc.) și benzen (vopsele, cernală, detergenți etc.). Specialiștii recomandă amplasarea ei pe culoar, la birou sau în cameră.

– Planta păianjen este un aliat excelent pentru aer, deoarece neutralizează formaldehida, dar și xilenul sau monoxidul de carbon.

ficus_benjamina

– Filodendronul este recomandat pentru camerele recent mobilate, deoarece absoarbe pentaclorofenolul, un produs rezutat în urma tratării lemnului. Mai poate fi așezat într-o cameră cu grad de umiditate scăzut, având rolul de a umidifia aerul ambiemental.

 – Azalea este o plantă foarte utilă în camerele în care se află gresie, cum este bucătăria sau sala de baie, având rolul de a absorbi amoniacul, substanță care se găsește în degresanți și în produsele de întreținere.  

– Crizantema este recomandată pentru camerele recent amenajate, deoarece curăță aerul de tricloretilen

paianjen

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here