O casă pe o insulă pustie, visul fiecăruia dintre noi

0

Pentru că vara se apropie cu pași rapizi, nu puțini sunt cei care se gândesc să-și petreacă concediul și de ce nu, poate chiar să se stabilească pentru mai multă vreme,  într-un cadru inedit, undeva pe o insulă pustie, departe de agitația cotidiană. Un mic colț de paradis, plin de farmec, departe de civilizație este visul fiecăruia dintre noi. În funcție de gusturi și de preferințe, puteți să vă orientați fie către o cabană pierdută în munți sau către o ‘’ciocioabă” aflată pe undeva pe malul mării.

Ziariștii de la Figaro Immobilier vă prezintă un astfel de exemplu, care pentru mulți ar putea reprezenta «casa ideală». Un pic de munte, un pic de ocean, spațiu, liniște……cum doar în vise întâlnești.. Este vorba de o casă superbă situată în nordul insulei Kauai („anotimp al abundenței”), una dintre cele mai importante și mai vechi insule din Hawaii. Kauai este o îmbinare fermecătoare de vechi și nou, un peisaj învăluit în parfum floral și înconjurat de plaje fine,  tot mai căutat de vizitatori.

casa insula1

Chiar dacă este o insulă mică, având în vedere lungimea de 53 km și lățimea de 40 km, Kauai se bucură de aprecierea ‘’turiștilor’’, încă din cele mai vechi timpuri. De atfel, primul „turist” a poposit pe aceste tărâmuri în anul 500 i.Hr.. Peste sute de ani, în ianuarie 1778, căpitanul James Cook ancora în Waimea. Drumul către insulă era astfel deschis, iar de Kauai a început să audă tot mai multă lume.

Construită în 2014, casa aparține lui Donavon Frankenreiter, un fost surfer convertit într-un muzician mustăcios (pozele casei pot fi admirate pe site-ul american Curbed), fiind de vânzare pentru suma de 5,7 milioane de dolari, adică o nimica toată pentru cei cu dare de mână.

casa insula 3

Doar câteva detalii tehnice: clădirea se întinde pe o suprafață de 400 de metri pătrați, fiind inspirată din arhitectura balineză. Grinzile mari și plafonul foarte înalt pun în valoare forma acoperișului. Podeaua este realizată din lemn de tek, tipic pentru această zonă. Casa este foarte luminoasă, dispunând de o terasă imensă, care permite accesul la piscină. Peisajul este mai mult decât mirific.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here