Poziția în care dormi îți spune torul despre tine, dar mai ales ce tip de personalitate ai

1

Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care sunt cele mai comune poziții de somn și ce vor acesta să transmită despre fiecare persoană în parte, scrie catine.ro 

În timpul somnului vei schimba mai multe poziții. Acest lucru este complet normal, întrucât organismul are nevoie să se odihnească și să se simtă comod.

Specialiștii spun că poziția pe care o vei aborda pe parcursul nopții va fi influențată de mai mulțI factori externi, cum ar fi gradul de stres de pe timpul zilei, micile neînțelegeri și alte lucruri de natură emoțională.

Ce spune despre tine poziția în care dormi

Fiecare gest pe care îl facem poate să dezvăluie un anumit lucru despre personalitatea noastră. Pare greu de crezut, dar chiar și poziția pe care o adopți în timpul somnului va spune ceva despre tine.

Pentru a afla mai multe, ți-am pregătit câteva explicații privind pozițiile de somn ale oamenilor.

Am ales pentru tine nouă dintre cele mai comune poziții de somn din întreaga lume. Mai jos găsești și o diagramă a acestora, alături de numele fiecăreia. Hai să descoperim împreună ce spune despre tine poziția în care dormi.

Colaj cu fotografii care ilustrează pozițiile de somn

Citește și: Ce trebuie să faci pentru un somn liniștit. Iată câteva trucuri

Poziția pe o parte

Se spune că persoanele care aleg poziția de somn pe o parte sunt foarte preocupate de situația lor materială. Astfel de persoane sunt foarte atente la alegerile pe care le fac și încearcă să evolueze constant pe toate planurile.

Personale care aleg să doarmă pe partea stângă se confruntă de multe ori cu temeri legate de eșec. Persoanele care aleg să doarmă pe partea dreaptă au personalități puternice și nu se tem de riscurile pe care trebuie să și le asume. Specialiștii spun că această poziție de somn ajută la scăderea refluxului de acid.

Poziția fetusului

Poziția fetusului este cea mai des întâlnită poziție din întreaga lume. Cele mai multe persoane adoptă această poziție în timpul somnului.

Se spune că această poziție este adoptată din nevoia de siguranță. Personale care aleg această poziție se separă de problemele din exterior și aleg să se întoarcă într-o lume ferită de griji și nesiguranță.

Este o poziție care ajută la eliberarea stresului și la relaxarea corpului în timpul nopții. Această poziție este comună persoanelor care se lasă pradă cu ușurință grijilor și temerilor. De obicei persoanele care au o sensibilitate crescută vor adopta această poziție de somn.

Poziția copac

Poziția copac este mai puțin întâlnită ca cea a fetusului, dar este o poziție de somn care te ajută să te relaxezi. De regulă aceasta este o poziție adoptată în timpul somnului de persoanele sociabile, care își fac prieteni cu ușurință.

Se crede că aceste persoane sunt deschise și adoră să se afle în centrul atenției. Totodată, oamenii care dorm în poziția copac se adaptează cu ușurință schimbărilor și nu se tem să își asume riscuri noi.

Poziția celui care țânjește

Poziția celui care tânjește presupune ca persoana să doarmă întindă pe o parte în timp ce ține ambele mâini întinse în față. Această poziție este adoptată de persoanele care au ambiții mărețe în viață. Oamenii care dorm în această poziție de somn își doresc să se realizeze pe plan profesional, iar mai apoi pe plan personal.

Aceste persoane sunt destul de sceptice, mai ales când vine vorba de ceea ce le rezervă viitorul. În ciuda hotărârii și îndârjirii de care dau dovadă, acești oameni au o neliniște în ceea ce privește rata reușitelor pe care le au în viață.

Poziția de dormit pe burtă

Încă te întrebi ce spune despre tine poziția în care dormi? Dacă alegi să dormi pe burtă, atunci trebuie să afli că ești o persoană muncitoare și cu un stil de viață activ. Persoanele care dorm pe burtă au un stil de viață sănătos, spun experții.

Această poziție este preferată în general de copii, însă este întâlnită și în viața adultă. Dormitul pe burtă este asociat persoanelor sensibile, care muncesc din greu pentru ceea ce-și doresc. Nevoia de atenție și dragoste este deseori întâlnit la persoanele care aleg să doarmă pe burtă scrie Healthline.com.

Poziția în cădere liberă

Poziția în cădere liberă este asociată persoanelor care dorm cu fața în jos și cu mâinile în sus în jurul pernei. Se spune că persoanele care au probleme gastro-intestinale aleg deseori această poziție de somn.

Din punct de vedere al personalității, această poziție de somn este asociată persoanelor nonconformiste. Este un mod prin care aceste persoane se relaxează chiar și în timpul somnului. Astfel de persoane adoră atenția, dar nu pot să accepte cu ușurință criticile venite de la cei din jurul lor.

Poziția de dormit pe spate

Poziția de dormit pe spate este cea mai favorabilă pentru coloană. În timpul acestei poziții de somn, corpul se bucură de odihnă, iar coloana nu este supusă presiunii.

Se spune că dormitul pe spate are o mulțime de efecte benefice asupra organismului. Această poziție este specifică persoanelor care sunt sigure pe sine și care dau dovadă de libertate de exprimare și gândire.

Poziția soldat

Dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului, îți recomandăm o listă de băuturi care să te ajute să adormi mai ușor. În felul acesta te vei asigura că ai parte de odihna meritată. Cât privește pozițiile de somn, poziția soldat este asociată persoanelor ambițioase.

Se crede că persoanele care aleg această poziție de somn sunt rezervat, dar au întotdeauna grijă să-și atingă obiectivele. Standardele acestor persoane sunt foarte ridicate și se înconjoară de oameni care le pot înțelege dorințele de reușită.

Poziția steaua de mare

Poziția steaua de mare este adoptată de persoanele deschise, care se adaptează ușor situațiilor noi și schimbărilor de dispoziție ale celor din jur.

Această poziție este potrivită persoanelor care sunt deschise și optimiste. Oamenii care adoptă această poziție sunt optimiști, creativi și săritori în orice fel de situație. Aceste persoane se remarcă prin spiritul lor prezent și prin modul frumos prin care aleg să vadă lumea care îi înconjoară.

un comentariu

  1. […] Te-ai întrebat vreodată ce spune despre tine poziția în care dormi? Experții spun că aceste mici detalii ar putea scoate la iveală lucruri mai puțin cunoscute despre personalitatea ta. Te invităm să afli care sunt cele mai comune poziții de somn și ce vor acesta… Cititi mai multe aici: Poziția în care dormi îți spune torul despre tine, dar mai ales ce tip de personalitate ai […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here