Ce trebuie să faci pentru un somn liniștit. Iată câteva trucuri

2

O mulțime de oameni se confruntă cu un somn neliniștit, din diverse motive. Printre cauze, se pot număra și crampele la picioare. Acestea provoacă dureri foarte mari și pot provoca o noapte stresantă.

Cu toate acestea, există câteva modalități pentru a reduce aceste probleme.

Săpunul, aliatul împotriva somnului neliniștit

Atunci când cineva nu este odihnit, întreaga lui zi poate merge prost. Lipsa somnului poate avea repercursiuni grave în organism. De aceea, trebuie să fim foarte atenți la acest aspect. Durerile de picioare sunt adesea motivele pentru o noapte neliniștită. Acestea se pot datora deshidratării, exercițiilor fizice excesive sau unor deficiențe din organism.

Dar, sindromul picioarelor neliniștite se încadrează în cazurile de tulburare neurologică, care nu au legătură cu niciuna dintre cauzele de mai sus. Cu toate acestea, există un truc care poate ameliora situația. Un studiu a demonstrat că săpunul pus sub cearșaf are beneficii incredibile. Mai mult, puteți alege un săpun cu parfum liniștitor, cum este lavanda.

De ce funcționează trucul cu săpunul în pat

Sapun de-ala bun cu extract de Lavanda 90gr, Natural, Bio - eMAG.ro

Se pare că săpunul are un conținut ridicat de magneziu, iar crampele de la picioare sunt o cauză a lipsei de magneziu. De aceea, se consideră că acest produs cosmetic poate ajuta la combaterea durerilor, în timpul nopții.

Mulți cred că acest truc funcționează pe baza efectului de placebo. Însă, un studiu publicat în Journal of Alternative and Complementary Medicine, a explicat că efectul pe care îl are săpunul, se datorează mirosului săpunului, nu produsului în sine.

La ce tratamente mai poate fi benefic săpunul

trucuri cu sapun

Mai mult, studiul a fost făcut și pe femei care se aflau la menstruație și care prezentau crampe severe la nivel abdominal. În urma procedurii, mirosul de săpun avea într-adevăr un efect antispasmodic. De asemenea, terapia cu săpun poate fi benefică și în cazul epilepsiei.

Mirosul din acest produs cosmetic poate reduce simptomele acestei boli. Așadar, terapia olfactivă pare să fie una eficientă, dacă vrem să rezolvăm mai multe probleme. Avantajele acestei proceduri sunt faptul că este un truc foarte simplu de aplicat și în care nu trebuie să investim sume mari de bani.

2 comentarii

  1. […] O mulțime de oameni se confruntă cu un somn neliniștit, din diverse motive. Printre cauze, se pot număra și crampele la picioare. Acestea provoacă dureri foarte mari și pot provoca o noapte stresantă. Cu toate acestea, există câteva modalități pentru a reduce aceste probleme. Săpunul,… Cititi mai multe aici: Ce trebuie să faci pentru un somn liniștit. Iată câteva trucuri […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here