Programe gratuite pentru amenajarea interioară

13

Ţi-ai cumpărat un apartament, o casă sau pur şi simplu vrei să schimbi mobila din dormitor, bucătărie sau baie. Nu ar fi grozav să vezi înainte cum ar arăta ideile tale de design înainte să le pui în aplicare? Nu e nevoie să cumperi programe speciale, nici cărţi sau să te uiţi la tot felul de tutoriale. CasoTeca îţi prezintă programe gratuite pentru amenajarea interioară.

Dacă nu vrei să apelezi la firme specializate care îți pot face o proiectare 2D si 3D a unei camere în ceea ce priveşte amenajarea interioară, ai la dispoziţie mai multe programe online sau pe care trebuie să le descarci. Nu îţi trebuie abilităţi speciale şi nici cursuri peste cursuri pentru a putea folosi aceste programe online, gratuite. Acestea sunt simplu de folosit. Echipa CasoTeca a încercat câteva astfel de programe.

Ce trebuie să ştii din start. Dimensiunile camerei, atât lungime, lăţime cât şi înălţime. De asemenea, trebuie să iei în considerare faptul că aceste programe vin cu modele prestabilite în ceea ce priveşte mobilierul, tipul de parchet sau culoare pentru pereţii camerei.

Iată mai jos programe gratuite penru planificarea şi amenajarea interioară.

Planner 5D este cel mai amplu instrument gratuit pentru amenajarea interioară disponibil pe piaţă. Este uşor să proiectezi camerele până la cele mai mici detalii arhitecturale, inclusiv ferestre, scări şi mici firide. Nu te opri la interioare! Programul îţi oferă posibiliatea să amenajezi şi exteriorul, inclusiv cu piscină, într-o grafică 3D uimitoare! Am pornit un proiect de amenajare de la zero, pentru o cameră de zi şi am luat ca reper dimensiunile  unei camere dintr-un apartament construit în perioada comunistă, în Bucureşti.  Deşi programul oferă o gamă largă de caracteristici, unele opţiuni, precum canapele, dulapuri sau alte piese de mobilier nu sunt disponibile decât constra cost, exact ca la jocurile online. Dar, chiar şi-aşa, în câteva minute am aranjat o cameră de zi.

Programe gratuite pentru amenajarea interioară

Programe gratuite pentru amenajarea interioară

 

Programe gratuite pentru amenajarea interioară

Ne-am jucat puţin şi cu programul RoomStyler. La început poate părea greoi, însă pe măsură ce avansezi, amenajarea nu mai pare aşa de grea. Poţi să încarci propriul tău plan al camerei. Partea bună este că ai la dispoziţie o varietate de produse pentru amenajarea interioară, de la vopsea pentru pereţi, la tapet în diferite stiluri. Este bun pentru cei care vor să experimenteze diferite culori şi stiluri. Interfaţa este simplu de folosit şi poţi vizualiza 2D si 3D camera. Am ales un dormitor, tot dintr-un bloc vechi, cu o lungime de 3,5 metri şi o lăţime de 3,35 metri. Iată mai jos ce ne-a ieşit în câteva minute.

Programe gratuite pentru amenajarea interioară

Programe gratuite pentru amenajarea interioară

Programe gratuite pentru amenajarea interioarăAm încercat şi Homestyler, creat de cei de la Autodesk, care mai au pe piaţă disponibil şi softul AutoCAD. Este similar cu Roomstyler, însă nouă de pe laptop ne-a mers mai greu. Cu toate acestea, am luat o formă de cameră disponibilă şi ne-am jucat cu ferestrele şi uşile. Am realizat o cameră de relaxare, cu un birou şi o zonă pentru citit.

 

Programe gratuite pentru amenajarea interioară

Programe gratuite pentru amenajarea interioară

13 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here