Proiect fotografic inedit pentru Ziua Femeii: Flori și aplauze

0

La început de primăvară, vorbim mereu despre femei, despre Ziua Femeii, despre cadourile pe care le facem doamnelor din viața noastră și modalitățile prin care alegem să le spunem că sunt speciale.

Începutul primăverii este și momentul în care creativitatea își face apariția, și așa a fost și în cazul echipei Ana Andrei (producător și stilist)- Andrei Nemirschi (fotograf), care a realizat un proiect inedit cu flori și actrițe, intitulat „Flori și aplauze”.

8 actrițe românce au fost invitate să-și aleagă florile preferate și să ne spună povestea din spatele alegerii lor. De la delicatețea florilor de mac, la eleganța trandafirilor, la parfumul freziilor sau la rezistența violetelor de Parma fiecare alegere are la bază un moment din viața celor 8 protagoniste.

Decorul minimalist a fost ales pentru a atrage atenția exclusiv asupra celor 2 personaje din cadru: femeia și florile ei. Lentila folosită pentru acest proiect este reconstrucția faimoasei Petzval – inventata în 1840, în Austria. A fost montată pe un Canon 5DS rezultând o imagine care combină tehnologii de vârf de la ambele capete ale istoriei fotografiei.

Floria.ro a venit în ajutorul proiectului și ne-a pus la dispoziție florile alese de cele 8 actrițe.

1.Irina Antonie
Flori si aplauze -1 Martie -Irina Antonie
2.Ioana Anastasia Anton
Flori si aplauze -2 Martie -Ioana Anastasia Anton
3.Ioana Blaj
Flori si aplauze -3 Martie -Ioana Blaj
4. Ana Covalciuc
Flori si aplauze -4 Martie -Ana Covalciuc
5. Rodica Lazar
Flori si aplauze -5 Martie -Rodica Lazar
6.Olimpia Melinte
Flori si aplauze -5 Martie -Olimpia Melinte
7.Silva Helena Schmidt
Flori si aplauze -7 Martie -Silva Helena Schmidt
8.Iulia Verdes
Flori si aplauze -8 Martie -Iulia Verdes

„Proiectul fotografic „Flori și Aplauze” ne-a cucerit încă de la început. Ideea de a asocia florile cu actrițe care interpretează diverse roluri ni s-a părut ideală, pentru ca și florile, ca și actrițele, exprimă sentimente diverse. Proiectul este un manifest artistic pentru feminitate și felul în care este pusă în valoare de florile preferate. Floria.ro încearcă să ofere ocazia tuturor femeilor să aleagă florile potrivite personalității lor….și acum am reușit să găsim 8 flori potrivite pentru 8 personalități puternice” declară Marina Popescu, Director General Floria.ro

O fotografie reușită reprezintă mixul perfect între talentul fotografului de a surprinde secunda în care personajul se dezvăluie și capacitatea modelului de a transmite emoții.

„Proiectul a plecat de la ideea Anei și pe măsură ce s-a dezvoltat a fost clar că totul se potrivește perfect. La fel cum se potrivesc florile și femeile. Experiența de a fotografia actrițe este ceva diferit de fiecare dată, singurul lucru care rămâne la fel este ușurința cu care poți să rezonezi interesant cu fiecare în parte.” A declarat Andrei Nemirschi despre realizarea proiectului Flori și Aplauze.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here