Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş

0

Conceptul de acoperiş verde a fost dus la un nou nivel. Spre exemplu, compania Hayhurst și Co din Marea Britanie a finalizat în 2015 un concept unic. CasoTeca îţi prezintă un proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş.

Casă cu o grădină spectaculoasă pe acoperiş se află în Londra, Marea Britanie, pe un teren de doar 99 de metri pătraţi. La mijlocul anilor 1990, aici a existat un atelier de lucru foarte vechi. De aceea, zidurile de cărămidă originale au fost păstrate și integrate în noua clădire.

Casa a fost construită pentru un cuplu care a dorit să beneficieze de avantajele terenului, dar să aibă parte şi de privelişti ale zonei în care locuiesc.

Lumină naturală în toată casa

Pentru a maximiza spațiul utilizabil și lumina naturală care intră în casă, dispunerea și proiectarea structurii casei au fost optimizate pentru acest scop. De exemplu, acoperișul are trei înclinări diferite, cu luminatoare încorporate în ea. Intrarea în casă se face printr-o grădină de iarnă. Aceasta conduce într-un hol cu luminatoare mari și elemente din oțel inoxidabil, care reflectă lumina ca și oglinzi. De aici, se poate intra în zona de living.

O scară duce la zonele de la etajul superior. Acesta a fost proiectat cu atenție pentru a lăsa lumina să strălucească, fără a obstrucționa nici una dintre zone. Ea continuă sub tavan, pentru a forma rafturi din oțel alb pentru depozitare.

Pereții, galerii de artă

Parterul a fost amenajat ca o galerie de colecție și creații de artă personală a proprietarului. Întreaga zonă este o una mare, de afișare a lucrărilor de artă din toate tipurile. Designul interior de ansamblu și un decor sunt simple și menite să maximizeze spațiul.

Etajul superior este căptușit cu lambriuri din lemn de stejar, astfel încât atmosfera de aici este mai primitoare și confortabilă. Aici se află spaţiile private. Studioul este unul dublu, cu o camera de amenajare, dar și cu o galerie în care sunt afişate lucrările proprietarilor.

Dar cea mai interesantă caracteristică a acestei case nu paote fi văzută la interior, ci pe acoperiş. Un lucru neobișnuit este faptul că acoperișul se dublează ca o grădină suspendată. Profile din oțel inoxidabil sunt agățate pe o membrană, iar acest lucru permite proprietarilor să crească tot felul de plante aici. Conceptul este cu siguranță unul ingenios și ar putea servi ca un prototip pentru alte proiecte viitoare, construcţii noi, dar şi inspiraţie pentru renovările din zonă.

Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş
Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş
Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş
Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş
Proiect spectaculos: casa cu o grădină pe acoperiş

Sursa text şi foto: Homedit 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here