Recomandări pentru alegerea mobilierului pentru dormitor

0

Dormitorul este încăperea cea mai importantă dintr-o locuință, dat fiind faptul că acolo ne petrecem foarte mult timp, aproximativ jumătate de viață. De aceea este foarte important să fie cât mai bine amenajat și utilat, astfel încât să ne ofere confortul și intimitatea necesară pentru a avea parte nu numai de un somn cât mai odihnitor dar și de momente frumoase și relaxante în general.

 

Dată fiind importanța pe care o are atmosfera din dormitor, în acest articol ne-am propus să oferim mai multe sfaturi despre cum se face o alegere corectă a mobilierului pentru dormitor. Specialiştii ne recpmandă ca în primul rând să optăm pentru un mobiier la comandă, aceasta scutindu-ne de a adapta piesa la dimensiunile şi  formatul încăperii.

 

Stilul amenajăriilor

 

Înainte de a merge la cumpărături sau de a cere sfaturi de la un producător de mobilă la comandă, va trebui mai întâi să te gândești foarte bine la stilul pe care vrei să îl abordezi în dormitor. Care este stilul care te atrage cel mai mult? Te simți mai bine într-un dormitor minimalist sau în unul modern? Preferi poate stilul retro, iar mobila din lemn masiv te încântă cel mai mult?

Ei bine, stabilind aceste detalii îți va fi mult mai ușor să îi spui producătorului de mobila pentru dormitor la comandă care sunt așteptările tale de la mobila pe care urmează să o așezi în dormitor.

De asemenea, tot în funcție de stilul ales vei putea apoi să mergi în căutarea unor decorațiuni care să se îmbine cât mai bine cu mobilierul amplasat în dormitor.

 

Seturile nu sunt totdeauna cea mai bună alegere

 

Poate că ai văzut deja multe seturi atrăgătoare în magazinele de profil, însă se potrivesc oare acestea cu dormitorul tău? Noi credem că seturile de mobilier nu mai reprezintă de mult timp o alegere ideală, iar asta din numeroase motive. În schimb, varianta optimă este optarea pentru mobilierul realizat la comandă.

Mobilierul realizat la comandă se pliază perfect atât spațiului de care dispui precum și așteptărilor tale. Practic vei avea putere totală de decizie în legătură cu aspectul mobilierului tău. Astfel, îți vei putea amenaja spațiul așa cum îți dorești, profitând de fiecare colțișor în care în mod normal nu ai putea pune nimic.

 

Rezistenţa

 

Achiziția mobilierului de dormitor  se poate dovedi a fi destul de costisitoare, iar de aceea ar trebui să te orientezi către mobila de calitate. Alege mobilă la comandă pentru dormitor dintr-un material cât mai rezistent, iar astfel vei avea garanția că te vei putea folosi de acel mobilier ani buni, fără ca aspectul său sau confortul pe care îl oferă să aibă de suferit. Durabilitatea reprezintă așadar unul dintre cele mai importante criterii de alegere a mobilierului pentru dormitor.

 

Confortul

 

Iar în final nu ar trebui să uiți că mobila de mobilier trebuie să îți ofere, înainte de toate, confort. Prin urmare, atunci când îți alegi mobilierul pentru dormitor asigură-te că acesta este confortabil, plăcut și relaxant.

Culoarea, compartimentarea, textura dar și aspectul mobilierului sunt detalii foarte importante în acest sens, așa că trebuie să le oferi atenția cuvenită.

 

Designul

 

Desigur că mobilierul de pat are în primul rând un rol funcţional dar şi designul, aspectul, materialul din care este confecţionat,  forma, culoarea precum şi alte detalii sunt  deosebit de importante. În ultimii ani se recomandă paturi cu tăblie solidă şi mai înaltă, aceasta fiind şi în acord cu principiile feng shui. Materialele textile care acompaniază orice pat devin tot mai importante legat de designul şi confortul pe care îl oferă un pat de calitate.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here