Recomandări practice pentru folosirea culorii magenta în designul de interior

2
obiecte de decor în culoarea magenta

Institutul Pantone, cel care stabileşte culoarea anului de două decenii, a ales culoareanului  pentru 2023 o nuanţă de magenta, pe care o descrie ca înrădăcinată în natură, descendentă din familia roșu și care exprimă un nou semnal de forță.

Viva Magenta este o „nuanță universală măgulitoare”, spun specialiştii Pantione, oferind sfaturi despre cum să încorporezi culoarea în  casă şi în garderobă. Culorile alese ale anului continuă să influențeze dezvoltarea produselor și deciziile de cumpărare în tot felul de industrii, inclusiv în design, modă şi stil de viaţă.

 

Puteti folosi culoarea anului 2023 şi la decorarea casei

 

Magenta exprimă energie și entuziasm. Este bogată și elegantă și, cu siguranță, stimulează oamenii să converseze și să se conecteze şi de aceea, nuanţa este binevenită în interioarele contemporane.

De altfel este deja cunoscut faptul că Pantone a colaborat dinainte cu compania Spoonflower în vederea lansării de tipuri de tapet având drept culoare de bază magenta.

 

Recomandări practice

 

Vreţi să aveţi o casă în tendinţeld anului 2023? Puteţi opta pentru o canapea sau un fotoliu magenta, pentru  pernuţe de decor sau o veioză.

 

Culoarea magenta se potriveşte perfect cu tapiţeria de mobilier şi, în general, cu materialele textile care sunt folosite din ce în ce mai mult la interior. Catifeaua precum şi mătasea sunt în tendinţe iar mobilierul de şedere din living, canapeaua sau fotoliile tapiţate cu catifea în culori magenta precum şi o draperie asigură o ambianţă elegantă, de clasă, care imprimă interiorului un echilibru între cald și rece. La fel când este vorba de o perdea de mătase care foloseşte această nuanţă

.

În psihologia culorilor, există tendințe care pot fi atribuite anumitor culori și, deoarece pereții prezintă o suprafaţă mare, sunt un punct focal amplificat într-o cameră. Ochii noștri sunt  atrași în mod natural de ele. Desigur că o suprafaţă mare de magenta, care este o nuanţă puternică, poate fi obositoare. De aceea, specialiştii recomandă combinarea sa cu culori şi nuanţe mai deschise.

Se ştie că roşu este culoarea pentru sărbători iar în cazul celor de Crăciun este un adevărat must.  Viva Magenta 18-750  poate evoca şi ea o stareade sărbătoare ca un roşu bogat de afine.

Iar cum o tendinţă majoră în decorul de interior este implicarea de elemente naturale, alături de suprafeţe magenta  se poate adăuga o mulțime de elemente naturale, cum  este  mobilierul din lemn, coșurile de răchită și frunzișul veșnic verde, pentru o schemă tradițională“ cu alte nuanţe, cum sunt:  albul, negru, gri, bleu, vernil sau bej.  Deasemenea, magenta poate fi folosită şi ca accent, de exemplu, un fotoliu sau o uşă în această nuanţă într-un décor în culori neutre.

Accesorii lifestyle şi piese vestimentare

 

În ceea ce priveşte moda, specialiştii în design vestimentar recomandă că daca nu vreţi sa atrageţi chiar toate privirile, cum ar fi în cazul unei rochii, incearcaţi sa temperaţi  magenta cu nuanţe mai deschise.  De exemplu, puteţi asorta o bluza eleganta magenta cu un pantalon alb sau cu o fustă neagră. Merge bine şi cu o pereche de jeanşi.

Şi stilul de viaţă va fi puternic influenţat dee alegerea acestei culori. Astfel, puteţi alege pentru ambalajele de cadouri în culori şi modele în culoarea anului 2023, magenta.

 

Accesorii lifestyle, cum este o poşetă, telefonul mobil, tableta sau chiar laptopul precum şi husele merg foarte bine în culoarea magenta. Nuanţa se poate regăsi deasemenea în combinaţie cu alte culori în cazul cerceilor, brăţărilor şi curelelor.

 

 

 

 

2 comentarii

  1. […] Institutul Pantone, cel care stabileşte culoarea anului de două decenii, a ales culoareanului  pentru 2023 o nuanţă de magenta, pe care o descrie ca înrădăcinată în natură, descendentă din familia roșu și care exprimă un nou semnal de forță. Viva Magenta este o „nuanță universală… Cititi mai multe aici: Recomandări practice pentru folosirea culorii magenta în designul de interior […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here