Hamburgerul, un preparat destul de simplu și apid de realizat, poate fi o masă de prânz sau o cină copioasă, dar o bombă calorică. Astăzi vă prezentăm o rețetă de hamburger fără chiflă, cu doar cinci ingrediente, făcut rapid la cuptor.
Ingrediente
- 1 kg carne de vită tocată
- 2 linguri de ulei
- 300 ml de supă cremă de ciuperci
- 400 ml de roșii tăiate cubulețe cu suc
- ½ cană de orez alb cu bob lung
- ¾ cană brânză mozzarella mărunțită
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Se sfărâmă carnea de vită într-o tigaie la foc mediu spre mare, cu cele două linguri de ulei și condimentele pe care le-ați ales. Gătiți și amestecați până se rumenește carnea uniform. Scurgeți grăsimea și adăugați supa cremă de ciuperci, apoi roșiile și orezul nefiert. Acoperiți și fierbeți la foc mic, amestecând din când în când, până când orezul este fiert, aproximativ 15 minute.
Preîncălziți cuptorul. Când s-a gătit și orezul, transferați conținutul tigăii într-o tavă pentru cuptor și puneți pe deasupra un strat de brânză. Se coace la foc mediu până când brânza este topită și începe să se rumenească.
Valori nutriționale (per porție)
- 425 Calorii
- 21 g Grăsime
- 28 g Carbohidrați
- 28 g Proteină
Sursa: g4food și Allrecipes