Românii au ales destinațiile preferate din România și din afară – rezultat barometru

1

În luna august, revista CASOTECA şi portalul BANII.net au desfăşurat o analiză la nivel naţional legată de preferinţele românilor în ceea ce privește destinaţiile de vacanță favorite. Rezultatele sunt foarte interesante și în unele privințe surprinzătoare.

Vacanța nu mai este de foarte mult timp considerată un simplu moft, specialiștii au dovedit că aceasta are benefiicii multiple legate de starea de sănătate și de eficiența în muncă.

Astfel, indiferent de vremuri, planificarea unui concediu la mare sau la munte este o chestiune foarte importantă pentru calitatea vieții. Banii cheltuiţi în acest mod  nu sunt deloc risipiți, ci pot fi priviţi drept o mică investiţie în sănătatea fizică şi psihică.

O bună parte dintre românii gândesc așa și, indiferent de creşterea inflaţiei sau de majorările de taxe, aleg să plece măcar o dată pe an într-un concediu.

Rezultatele barometrului sunt obținute în urma a 320 de răspunsuri.

Ce destinații din România preferă românii

Spectacol eficienţă Făptură destinatii turistice la munte in romania Vibra  Universitate Feudal

După datele din barometru, românii au ales ca destinaţie preferată din țara noastră orașele Braşov (100 de răspunsuri, 31,3%) şi Sibiu (100, 31,3%). Pe locul doi este litoralul românesc (90 de răspunsuri, 28,1%), iar pe  trei, la diferență mică, este Delta Dunării (80 de răspunsuri, 25%).

Valea Prahovei ocupă locul patru cu 70 de răspunsuri şi un procent de 21,9%, iar Constanţa şi Cluj-Napoca se clasează pe următoarele locuri cu 40 de răspunsuri şi un procent de 12,5% fiecare. Iaşi, Brăila şi ”Munții Carpaţi” sunt la egalitate, de asemenea, cu 10 răspunsuri fiecare şi cu un procent de 3,1%.

De remarcat, din lista propusă pentru barometru, oraşele: Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Baia Mare, nu au fost votate ca destinaţie preferată de vacanţă

Destinația preferată de vacanță din afara României

destinatii de vacanta Arhive - Buna Dimineata

În cazul destinaţiilor de vacanţă preferate de români din afara ţării: Grecia a ieşit câştigătoare cu 160 de răspunsuri şi un procent de 50% , jumătate din votanţii barometrului aleg în fiecare an sau cel puţin o dată pe an această țară ca destinaţie de vacanţă.

Spania şi Italia sunt la egalitate pe locul doi cu 80 de voturi (25%). Pe locul trei, surprinzător, cu 50 de voturi (15,6%) sunt Statele Unite ale Americii. Foarte aproape de locul trei se află şi Portugalia cu 40 de voturi (12,5%).

Apoi, cu 30 de voturi fiecare (9,4%) sunt: Croaţia, Franţa, şi Thailanda, cu 20 de voturi (6,3%) urmează ţările: Bulgaria, Turcia, Irlanda, Marea Britanie, Madagascar, Brazilia şi Cuba.

Totodată, 3,1% (10 voturi) din români au ales ca destinaţie preferată: Serbia, Austria, Mongolia, China, India, Filipine, Canada, Cipru şi Columbia.

Destinaţiile precum: Moldova, Ungaria, Ucraina, Danemarca, Norvegia, Polonia, Belarus, Suedia, Finlanda, Rusia, Afganistan, Pakistan, Arabia Saudită, Mexic, Argentina, Peru, Chile şi Groenlanda nu au înregistrat niciun vot.

Agenții preferate de turism/ site-ul preferat de rezervări

Absolventi de ASE au deschis o agentie de turism online cu 2.000 euro

La capitolul agenţii preferate de turism sau site-ul preferat pentru rezervări, câştigător a fost Booking cu 210 voturi adică 65,6%.  În schimb 18,8% adică 60 de persoane nu au apelat la o agenţie de turism. La egalitate au fost Turist Info şi Airbnb cu 30 de voturi fiecare (9,4%).

Eximtur şi Jeka Turism au avut 20 de voturi fiecare, adică 6,3%, iar cu 10 voturi, 3,1% au fost alese agenţiile de turism: Christian Tour, Altex Travel şi Cocktail Holidays.

Basilica Travel, Paralele 45, Hotelcon, Danco Pro Communication, Marshal Turism, Accent Travel, România Travel Plus, Alltur, Elite Tours, Family Travel şi Dertour nu au fost selectate de votanți ca agenţie/site preferat pentru rezervări.

un comentariu

  1. […] În luna august, revista CASOTECA şi portalul BANII.net au desfăşurat o analiză la nivel naţional legată de preferinţele românilor în ceea ce privește destinaţiile de vacanță favorite. Rezultatele sunt foarte interesante și în unele privințe surprinzătoare. Vacanța nu mai este de foarte mult timp considerată… Cititi mai multe aici: Românii au ales destinațiile preferate din România și din afară – rezultat barometru […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here