Cu ce se curăță petele de ulei de pe perete. Ajutorul tău în bucătărie

1

Cu ce se curăță petele de ulei de pe perete. Nu există gospodină care să nu se fi confruntat, la un moment dat, cu petele de ulei care rămân impregnate pe mobila din bucătărie sau chiar pe peretele de lângă aragaz.

Cu toții știm că petele de ulei ies destul de greu, mai ales dacă a trecut ceva timp. Dar ce este de făcut în acest caz? Haideți să vedem cu ce se curăță petele de ulei de pe perete.

Cu ce se curăță petele de ulei de pe perete. Soluții simple care îți pot fi de mare ajutor

Printre cele mai frecvente obiecte care se murdăresc într-o casă sunt pereții. Mai ales cei din bucătărie, care ajung să se murdărească rapid de grăsime atunci când gătim.

Cu cât se întârzie mai mult curățarea acestora, cu atât vor fi mai greu de scos petele. Mai mult de atât, dacă ai pereții vopsiţi cu lavabilă, este și mai dificil să scăpăm de petele de grăsime care sar pe lângă aragaz.

De cele mai multe ori, din neatenție sau pur și simplu din greșeală, putem stropi pereții cu diferite lichide, mai ales ulei. Ei bine, aceste pete îți pot da foarte mari bătăi de cap, mai ales atunci când nu știi cu ce să le cureți. Așadar, noi îți vom detalia în continuare cum scapi rapid de petele de ulei din casa ta. Aceste metode simple îți vor fi cu siguranță de ajutor.

Petele de grăsime nu mai trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru gospodine, deoarece acum le poți curăța destul de ușor. Grăsimea din bucătărie poate fi îndepărtată eficient cu o multitudine de produse pe care le avem mereu la îndemână sau le putem prepara chiar acasă. Din acest motiv nu este nevoie să mai apelezi la produse profesionale de curățare și îți arătăm cu ce se curăță petele de ulei de pe perete.

Dacă ai pete de grăsime mai vechi pe pereții din bucătărie, oțetul alb alimentar poate fi de mare folos. Poți prepara acasă un amestec care să conțină 50% oțet alimentar alb și 50% apă caldă. Cu soluția pe care o obții, poți freca petele de ulei. Pentru un efect mai rapid, este recomandat să tamponezi peretele cu o cârpă uscată, pentru a nu rămâne picăturile de oțel pe lavabilă.

Bicarbonatul de sodiu face minuni în bucătărie

De asemenea, mai puteți folosi și bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient din bucătărie este deja renumit pentru beneficiile lui, mai ales când vine vorba de eliminarea mirosurilor neplăcute și dezinfectarea suprafețelor.

Pentru cei care nu știu, bicarbonatul scoate cu succes și petele de ulei de pe pereți. Se amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu puțină apă. Se obține o pastă groasă, care se aplică direct pe perete. Apoi se freacă cu o lavetă curată, până când urmele dispar definitiv.

Pasta de dinți îndepărtează cu succes petele de ulei

Și pasta de dinți ajută foarte mult la îndepărtarea grăsimii. Se aplică puțină pastă de dinți direct pe pată, după care se ia o periuță de dinți uzată și se freacă zona pătată, până când uleiul dispare. Este recomandat să alegeți o periuță de dinți mai moale, pentru a nu zgâria peretele.

Pasta de amidon este una dintre soluțiile care ajută la îndepărtarea petelor de ulei de pe perete. Se amestecă puțină pastă de amidon cu apă călduță, iar amestecul se pune direct pe perete. Trebuie lăsată pasta să se usuce, după care se va dezlipi de pe perete împreună cu grăsimea.

În schimb, dacă niciuna dintre soluțiile prezentate mai sus nu dau roade, cel mai bine ar fi să zugrăvești peretele murdar, alegând o vopsea lavabilă de interior. Specialiștii susțin că este mai ușor să scoți petele de pe pereți dacă aceștia sunt vopsiți cu vopsea de semiglas. Pe de altă parte, petele de ulei sunt greu de șters dacă ai pereți cu un finisaj plat sau din panouri nefinisate din lemn.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here