Doar sentimente de nostalgie simțim de fiecare dată când trebuie să vorbim despre jocul de ruletă. Un asemenea joc nu se va mai inventa niciodată, deci nu doar că trebuie să purtăm mănuși când discutăm despre asemenea inovații, dar ne dorim să și oferim cele mai bune informații referitoare la spectacolul oferit de acest joc. În ghidul de astăzi vom dezbate o discuție începută cu foarte mult timp în urmă și vom vorbi despre diferențele dintre ruleta americană și cea europeană, punând accent pe diferențele dintre ele.
Dacă ești curios de ce ar trebui să te joci la una dintre ele și aproape niciodată la cealaltă, rămâi alături de noi și vei afla câteva informații complet uimitoare. Pentru o mai bună comparație între cele două, vom detalia toate aspectele importante pentru fiecare tip de ruletă.
Ruleta Americană
În comunitate de jucători de cazino din toată lumea a existat mereu o dezbatere extrem de populară, plină de argumente și contra argumente, cu precădere când vine vorba despre ruletă. Ruleta este un joc extrem de apreciat și popular, frecvent implicat în bonusuri casino, precum rotiri gratuite fără depunere, promovat în special în Statele Unite, odată cu faimosul curent al cazinourilor. Așadar, trebuie să fim recunoscători culturii americane pentru oportunitatea de a ne juca la cele mai tari jocuri de ruletă existente.
Cu toate acestea, ruleta americană pare să piardă teren în fața celei europene, iar asta se datorează în special unei condiții care poate fi foarte ușor de ignorat, dar are o importanță colosală, mai ales când ne gândim l marginea casei cazinoului. Așadar, regulile principale de bază ale ruletei sunt identice. Fiecare ruletă are cifre numerotate până la 38, iar alternativ, buzunarele fiecărui număr sunt colorate cu negru sau roșu. Jucătorul plasează pariuri pe locul unde va ateriza bila ruletei, iar în funcție de rezultatul final, acesta va câștiga sau nu.
Ruleta americană are un avantaj al casei de aproximativ 5.26%, o valoarea aproape de două ori mai mare decât cea pe care o vedem la ruleta europeană. Iar aici este și diferența principală dintre aceste două tipuri de ruletă. Această diferență majoră între marginea casei de la ruleta americană și cea europeană se datorează unu buzunar adițional pe care ruleta americană îl are în plus față de cea europeană.
Acest buzunar conține un dublu zero(00), ceea ce face jocul să fie de două ri mai ineficient din punct de vedere al banilor recuperați de cazino pe termen lung.
Ruleta Europeană
În mod evident, ruleta europeană este cea care îți oferă șanse mai mari, ea având lipsă acel buzunar dublu, fiind de două ori mai avantajos să plasezi pariuri la acest joc. Are doar 37 de buzunare, iar marginea casei ajunge la maxim 2.7%. Acesta fiind și motivul suprem pentru care nu ar trebui sub nicio formă să alegi ruleta americană ca joc, dacă cea europeană se află și ea în oferta cazinoului.
Avantajul casei mai mic în ruleta europeană se traduce prin șanse mai bune pentru jucători la fiecare rotire a roții. Acest lucru înseamnă că, pe termen, lung, jucătorii pot spera să păstreze o bună parte din bugetul pariat la această ruletă. Cu toate acestea, șansele de pariu la roșu/negru de exemplu nu se schimbă, ele fiind tot de 50/50.
Dar ruleta europeană mai este caracterizată de un avantaj, iar acesta se numește “En Prison”
Regula En Prison
Regula En Prison se aplică doar pariurilor externe care se plătesc în funcție de paritate, de exemplu pariurile pe culoare, par/impar sau cele pe grupele de numere. Când un astfel de pariu este plasat, dar rezultatul este zero, acesta nu este considerat nici pierzător, dar nici câștigător. Dar ceea ce se întâmplă este să fie păstrat pentru următorul pariu.
Prezența regulii En Prison în Ruleta Europeană poate reduce avantajul casei la jumătate pentru pariurile exterioare la care se aplică. Astfel, în loc de un avantaj standard al casei de aproximativ 2,7%, acesta poate scădea până la aproximativ 1,35% pentru pariurile exterioare eligibile. Aceasta face Ruleta Europeană cu regula En Prison una dintre cele mai avantajoase variante de ruletă pentru jucători din punct de vedere statistic.
Regula En Prison adaugă un element de adrenalină jocului de ruletă, iar acest lucru se datorează strategiilor pe care trebuie să le aplici atunci când te joci aplicând această regulă. Deși nu îți garantează câștigul, cum nicio strategie nu poate face, aplicarea cu tact a acestei reguli te poate ajuta în mod direct să îți crești exponențial șansele de câștig. Mai mult decât atât, cu siguranță va prelungi sesiunea datorită șanselor crescute, deci te vei distra pentru mai mult timp. Nu uita să joci responsabil!
Concluzie
Citește acest ghid când ești la următoarea ta sesiune de pariuri la ruletă și de la început vei lua deciziile potrivite atât cu privire la jocurile pe care trebuie să le încerci, dar și la cum trebuie să te joci corect ruleta europeană.