Șapte grădini pentru apartamente mici

2

Puține lucruri sunt mai plăcute decât grădinăritul. Și puține lucruri sunt mai frustrante decât dorința de a grădinări, dar să fii captiv într-un apartament mic. Ce e de făcut? Noi îți aducem câteva idei, iar tu îți creezi grădina mult dorită.

 

Grădini „lemnoase”

Cutiile de lemn sunt o idee excelentă pentru creșterea legumelor pe balcon sau la fereastra bucătăriei, oferind un aspect rustic și totodată chic.

 TIP: Dacă îți dorești un spațiu vesel, energic, vopsește cutiile în culori vii.

Dacă îți dorești să dai viață bucătăriei, atunci borcănelele acestea sunt soluția ideală. Poți cultiva condimente, pentru a te bucura de aroma intensă și proaspătă a acestora atunci când gătești.

TIP: Leagă sau lipește etichete cu denumirile condimentelor, să nu uiți ce ai plantat.

 

Nu ai suficient spațiu pe podea? Nicio problemă. Îți poți crea propria platformă verticală pentru plante, ideală atât pentru interiorul apartamentului, cât și pentru balcon!

TIP: Urmărește videoclipuri DIY pe Youtube pe acest subiect.

 

Pentru un plus de romantism, îți recomandăm acest aranjament pe care îl poți construi chiar tu! Ai nevoie de câteva materiale și puțină răbdare! Și este potrivit atât pentru dormitor sau sufragerie, cât și pentru terasa apartamentului!

Citește și Şapte idei şic pentru o grădină spectaculoasă vara asta

TIP: Folosește becuri care se încarcă cu energie solară și păstrează o distanță de minimum 25 cm între borcănele.

 

Grădini „metalice”

Pentru un plus de culoare și un stil retro-industrial poți folosi un coș de plante, construit din metal, vesel colorat și, pentru confortul tău, pe roți! Poți pune atât legume, fructe, cât și plante decorative!

Întreabă de el la IKEA!

TIP: Folosește ghivece din metal colorate, pentru a fi în ton cu suportul.

 

O altă soluție practică sunt serele de apartament, care reprezintă un mediu propice pentru cultivarea semințelor și creșterea plantelor. O astfel de seră poți găsi la magazinul IKEA.

TIP: Așază sera într-un mediu luminos.

Știm cu toții că deseori avem câte un spațiu neutilizat în casă și nu știm ce să facem cu el. O idee simplă, dar care schimbă dinamica încăperii, este crearea unui astfel de ghiveci suspendat, cu picioare metalice.

TIP: Plantează levănțică! Mirosul acesteia te îmbie simțurile și îți relaxează mintea!

 

Acum îți poți crea propria grădină și te poți bucura atât de legume, fructe și condimente proaspete, cât și de un aer boem al plantelor decorative! Spor la grădinărit!

 

Citește și Idei de pus în practică pentru amenajarea terasei vara asta

Autor: Ioana Dragan

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here