Sarea amară (Epsom) și beneficiile ei în grădină și gospodărie

1

Sarea amară, cunoscută și sub numele de sare Epsom, are o multitudine de beneficii pentru grădină, aceasta constituind un îngrășământ foarte bun.

Sarea Epsom este compusă din suflat de magneziu și poate fi folosită atât în grădină șo gospodărie, cât și ca remediu natural împotriva anumitor boli.

Beneficiile sării amare pentru plante

Sarea amară se presară o dată pe săptămână pe plantele de apartament sau din grădină, aceasta fiind dintre cele mai bune îngrășăminte naturale. Plantele vor rămâne sănătoase și vor crește mai bine.

Îngrijirea gazonului cu sare amară

Gazonul din curte se poate îngriji pulverizând o soluție formată din amestecul de 2 linguri cu sare amară și 5 litri de apă. Acest amestec constituie un îngrășământ ideal pentru gazon, care îl va face să crească mai frumos, va preveni creșterea buruienilor și va ține insectele la distanță.

Sarea amară ține dăunătorii la distanță

Sarea amară ține la distanță dăunătorii din grădină care fac rău plantelor, precum melcii și limacșii. Pentru a scăpa de aceștia, trebuie presărate la baza plantelor câteva cristale de sare amară.

Sarea amară contribuie la aspectul frumos la trandafirilor

Sarea amară face trandafirii să crească frumos, dacă în timpul plantării este presărată puțină sare. De asemenea, în timpul creșterii, sarea poate fi presărată la baza tulpinii, pentru a face trandafirii mai deși.

Sarea Epsom ajută și la îndulcirea fructelor, a legumelor și la absorbția nutrienților.

Știai că…

Dacă vrei să muți o plantă în grădină sau în alt ghiveci, sarea amară ajută la reducerea socului de la transplantare. Trebuie presărată la baza plantei și astfel, va ajuta rădăcinile să se revigoreze mult mai rapid.

Citește și Tendințe: cum vor arăta interioarele în 2020

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here