Scapă gratis de aparatele electrice defecte

0

Nu colecţiona frigidere, aspiratoare, televizoare sau alte aparate defecte! Scapă de ele, în mod gratuit, prin reciclare. De ce să te chinui să transporti frigiderul vechi de la etaj până la ghenă? CasoTeca îţi recomandă: Scapă gratis de aparatele electrice defecte.

Patrula de recilare te ajută să scapi de aparatele electrice şi electrocasnice defecte. În acest mod, reciclezi

Ce trebuie să faci să scapi gratis de aparatele electrice? Sună la TelVerde 0800 444 800 și solicită preluarea gratuită de la domiciliu sau sediul firmei a deșeurilor electrice. O echipă de la Asociația RoRec va veni şi va ridica deşeurile. Şi da, transportul este gratuit.

 Scapă gratis de aparatele electrice defecte
Scapă gratis de aparatele electrice defecte

Şi apelurile telefonice sunt gratuite, din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă. Poţi suna în fiecare zi între orele 9.00-17.00 sau poţi completa online un formular.

Important este să nu abuzezi de acest serviciu! Patrula de reciclare nu va veni la uşa ta pentru un fier de călcat sau pentru aparatele electrocasnice de mici dimensiuni. Pentru a recicla, le poţi lăsa la cel mai apropiat centru de reciclare. Ai AICI harta.

Trebuie să mai ştii că majoritatea componentelor unui aparat electronic sau electrocasnic sunt non-biodegradabile. Astfel, un aspirator aruncat pe câmp sau într-o groapă de gunoi va rămâne acolo peste 150 de ani! Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare.

 Scapă gratis de aparatele electrice defecte

Scapă gratis de aparatele electrice defecte

Iar dacă ţi s-a defectat maşina de spălat şi e veche, mai bine cumperi alta! De ce? Pentru că mașinile noi de spălat rufe consumă cu 44% mai putină energie și 62% mai putină apă decât cele produse în 1985. Investiția într-o mașină de spălat nouă se amortizează în primii ani de utilizare. La fel se întâmplă cu  multe alte echipamente electrocasnice. Mulți oameni aleg să repare și să păstreze aparatele vechi (second hand) ca să facă economie. Aparatele electrice vechi, chiar dacă sunt reparate, ne costă mai mult decât beneficiile pe care credem că ni le aduc, deoarece consumă mai multă energie și sunt mai puțin performante decât cele noi. Pisele de schimb, reperația, transportul, tipul pierdut, toate reprezintă costuri. Reciclează!

 Scapă gratis de aparatele electrice defecte

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here