Șemineele decorative nefuncționale – o soluție inovativă de design

1

Visul de a avea o casă cu șemineu e întâlnit din ce în ce mai des, un vis ce pare împrumutat din filmele americane. Vremea din sezonul rece, în țară, nu e prea prietenoasă, iar ideea de șemineu are o aură romantică, mai ales în preajma sărbătorilor. Din păcate, puține case „beneficiază” de acest vis, așa că designerii au venit cu o idee briliantă, care să aducă farmec locuinței – șemineu decorativ.

Șemineele decorative nefuncționale pot fi cumpărate din magazinele de profil din România sau le putem face chiar noi (nu e foarte complicat, mai ales dacă avem ceva îndemânare și imaginație). Ele pot fi amplasate cu ușurință chiar și în sufrageria unui apartament de dimensiuni mai mici, fiind foarte practice și estetice.

Amplasarea unor obiecte – cheie

Depozitarea unor obiecte în spațiul din interiorul unui șemineu poate reprezenta o idee numai bună de pus în practica. Poți pune aici colecția ta de cărți preferate sau mici obiecte de artă (statuete), ori o combinație între cele două.

Crearea iluziei de șemineu real

Tot în această zonă putem să punem niște lumânări pe care să le aprindem atunci când vrem să creăm o atmosferă romantică. Putem spune că va fi oferită senzația unui șemineu adevărat. Lumânările pot fi chiar unele parfumate, lucru care va amplifica și mai mult o atmosferă relaxantă sau romantică.

Gata de plecare…pe horn!

Chiar și valizele pot să stea fără probleme aici. În funcție de cromatica lor pot chiar să reprezinte o pată de culoare care să înfrumusețeze și mai mult încăperea. Avantajul acestor valize este reprezentat de faptul că, pe lângă „pata de culoare” ele mai pot fi folosite și ca niște spatii de depozitare.

Acestea sunt doar câteva idei, un punct de pornire pentru… inspirație! Cel mai bine este însă să îți lași imaginația liberă, deoarece cu siguranță vei găsi metoda perfectă de amenajare a șemineului. În cazul în care imaginația te-a părăsit, nu trebuie să îți faci griji, pentru că online-ul reprezintă o sursă nesfârșită de inspirație. Ar fi bine să te apuci de cercetări și de treabă, căci mai e puțin până la Crăciun!

Citește și Cum îți poți amenaja propria grădină de condimente în locuință

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here