Sfaturi și idei pentru organizarea locului de munca la domiciliu

2
Ideal ar fi să beneficiaţi la birou de lumină naturală

Trăim în secolul vitezei, în era tehnologiei iar totul se schimbă cu rapiditate. Iată însă că epidemia de Coronavirus ne-a obligat chiar să renunţăm la mersul la serviciu, iar după pandemie am constatat că se poate munci la fel de bine de acasă sau chiar mai bine. Acum ceva timp toate aceste lucruri păreau de neconceput. Ce se poate face?

Urmaţi în casă un stil de viață activ, sănătos, căutaţi să aveţi multă lumină naturală şi aer curat
Urmaţi în casă un stil de viață activ, sănătos, căutaţi să aveţi multă lumină naturală şi aer curat

Mulți dintre noi petrecem timpul acasă pe telefoane smart, pe site-uri, în special pe cele de socializare pentru a fi la curent cu toate noutățile. Desigur că nu se pune problema să renunţăm la acestea, mai ales că în condiţiile actuale este practic singura modalitate de a fi în contact cu lumea şi de a socializa. Dar, în acelaşi timp, este extrem de necesar să urmăm un stil de viață activ, sănătos, să păstrăm un ritm în viaţă. Este important să facem mişcări fizice, să lăsăm aerul proaspăt şi lumina să intre în casă şi să păstrăm astfel legătura cu mediul.

Cum amenajezi biroul de acasă

Tot conjunctura actuală obligă pe mulţi dintre noi să prestăm munca la domiciliu. În acest scop trebuie să ne amenajăm un birou acasă.

Recomandarea noastră este să optaţi pentru un model ergonomic, conceput în aşa fel încât să ofere confort maxim şi să diminueze gradul de oboseală. Trebuie pus accent pe ergonomie și sustenabilitatea mobilierului. Chiar într-un apartament mic, dacă nu puteţi dedica o încăpere biroului, puteţi amenaja un colţ de lucru în living sau chiar în bucătărie sau balcon.

Ideal ar fi să beneficiaţi la birou de lumină naturală
Ideal ar fi să beneficiaţi la birou de lumină naturală

Ideal ar fi să beneficiaţi de lumină naturală iar amplasarea biroului trebuie să fie astfel ca lumina să vină din stânga (pentru dreptaci). Aveţi grijă deasemenea ca între sursa de lumină şi suprafaţa biroului să existe o distanţă de cel puţin 30 cm. Spre deosebire de munca la birou, acasă se recomandă o mica pauză de 5-10 minute în care să se facă puţină mişcare fizică: mişcări de braţe, stretching şi câţiva paşi.

Cum alegi biroul şi scaunul

Biroul poste fi o simplă masa dar în magazine se găseşte o multitudine de modele, de la cele clasice stil pupitru, la cele moderne, precum şi cele din lemn masiv şi elegante, cu sertare sau fără. De aceea preţurile sunt şi ele extrem de diferite. . Masa trebuie să permită braţului să stea vertical, iar antebraţul să stea poziţionat faţă de acesta la un unghi de 90 de grade. Este recomandat un scaun  ergonomic, rotativ, prevăzut cu un spătar potrivit. Partea de şezut trebuie să menţină coapsele la nivel orizontal şi genunchii la un unghi de 90 de grade.

Un scaun de birou poate fi la rândul său din piele naturală, în nuanţe elegante, iar în acest caz va  completa armonios decorul încăperii. Deasemenea poate fi un scaun directorial (sunt şi modele scumpe cu sistemul automat de ajustare precum şi mânere speciale) precum şi modele de scaune birou mai sofisticate cu masaj ce va asigura o relaxare profundă datorită multiplelor funcţii şi nivele de intensitate. În fine poate fi ceva extrem de .elegant care se pretează decorurilor clasice, cele din piele în stilul Chesterfield fiind cele şi mai rafinate.

Un scaun negru se integreaza armonios in orice decor, unul maro poate aduce o notă rustică, iar un scaun de birou alb este perfect pentru o cameră de lucru amenajată în stil scandinav, shabby chic, clasic sau modern.

Alături de scaune, printre produsele care pot aduce un confort sporit în cadrul muncii de acasă  se regăsesc lămpile de birou, brațele de monitor, birourile electrice ajustabile pe înălțime și soluțiile acustice decorative, care pot fi integrate cu ușurință în design-ul open-space.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here