Sfaturi și recomandări pentru a diminua căderea părului

3

Există unele lucruri pe care le poți face pentru a reduce căderea părului, când nu este vorba despre o afecțiune, caz în care este necesară intervenția medicului specialist. Dorim să îți venim în ajutor și îți oferim câteva sfaturi și recomandări care pot avea rol în diminuarea pierderii firelor de păr.

Folosește produsele potrivite

Fiecare tip de păr necesită produse cu formule care să fie pliate pe caracteristicile lui. Pe site-ul drmax.ro poți găsi produse pentru îngrijirea tuturor tipurilor de păr și scalp, de la șampoane, balsamuri, măști și alte produse cu efect de fortifiere și anti-cădere.

Utilizează instrumentele de styling adecvate

Alege o perie cu dinți rari și destul de groși, deoarece contribuie la reducerea căderii părului, întrucât nu îl smulge, spre deosebire de cele cu dinții mărunți și subțiri. Dacă folosești accesorii de prindere, precum clemele sau cleștii de păr, alege unele care să aibă un sistem de prindere ușoară, ce nu forțează părul. Optează pentru elastice cât mai groase, din materiale textile, și nu strânge foarte tare părul atunci când îl prinzi.

Limitează sau evită expunerea părului la temperaturi ridicate

Folosirea aparatelor de styling ce implică temperaturile ridicate, precum bigudiurile electrice, ondulatoarele și plăcile de îndreptare a părului pot contribui la căderea părului. Acest fapt este posibil din cauza deteriorării mai rapide a firelor de păr. Încearcă să le folosești cât mai rar și să nu îți clătești părul cu apă fierbinte, ci caldă sau călduță.

Acordă importanță dietei

Este important ca dieta pe care o ai să fie echilibrată, bogată în nutrienți benefici părului. Alege să consumi alimente cu o cantitate mare de vitamine B, vitamina E, fier, zinc și calciu, deoarece printre rolurile pe care le au în organism se află și influența benefică asupra părului. Exemple de alimente care pot contribui lupta împotriva căderii părului: spanac, ouă, somon, macrou, fructe de pădure, nucifere, banane.

Redu stresul

În unele cazuri, căderea părului poate fi o consecință a stresului sau al unui șoc emoțional. Dacă treci printr-o perioadă dificilă, încearcă metode de relaxare, petrece timp în natură, cu cei dragi și, dacă simți că nu poți depăși singur impasul, solicită ajutor specializat, de exemplu, al unui psiholog.

Consultă un medic

Dacă te confrunți cu o cădere masivă a părului sau cade în unele porțiuni, discută cu un medic dermatolog. În urma consultului și, în funcție de caz, a unor analize sau investigații, va putea stabili un diagnostic și va prescrie un tratament specific, adecvat particularităților tale. Este posibil ca părul să îți cadă și ca urmare a unor deficiențe sau tratamente dure, ori pe fondul unor tulburări hormonale. Discută cu un medic și fă-ți analizele de rutină, pentru a identifica dacă ai carențe de vitamine sau minerale.

Recomandări

Pe lângă folosirea produselor și a ustensilelor adecvate, iată ce obiceiuri sănătoase mai poți adopta pentru a diminua căderea părului:

  • Odihnește-te pe o pernă de satin sau pe care o poți așeza într-o husă din satin, deoarece este un material textil delicat cu părul și contribuie la prevenirea ruperii acestuia;
  • Hidratează-te îndeajuns de mult, ca procesele din organism să aibă loc în mod corespunzător;
  • Mergi cu regularitate la un salon de frumusețe pentru a îți tăia vârfurile părului, deoarece acest fapt contribuie la întărirea lor și la reducerea riscului de cădere;
  • Dacă situațiile îți permit, usucă-ți părul în mod natural;
  • Piaptănă-te de la vârfuri spre rădăcini, nu invers;
  • Pe cât posibil, evită accesorizarea părului și poartă-l cât mai lejer; eventual, discută cu un hairstylist pentru a îți recomanda tunsori sau coafuri care te avantajează mai mult.

Adoptă un stil de viață sănătos, cu obiceiuri benefice pentru părul tău, stabilește o rutină de îngrijire corespunzătoare cu produse adecvate și limitează expunerea la temperaturi înalte. În cazul în care pierzi mult păr, mergi la un consult de specialitate!

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here