Siguranțele automate curba B – ce sunt și la ce se recomandă

0

Dacă te afli în căutarea echipamentelor electrice potrivite, calitatea este primul element pe care trebuie să îl ai în vedere. Scurtcircuitele se numără printre cele mai fecvente cauze ale apariției incendiilor casnice. Tocmai de aceea, instalarea siguranțelor automante devine o prioritate. Rolul principal pe care îl prezintă este de a întrerupe automat fluxul de curent electric într-un circuit în cazul în care apare o problemă. Astfel, gradul de funcționare a dispozitivelor electrice este optimizat – la fel și derularea activităților zilnice. 

Ce sunt siguranțele automate curba B, unde pot fi instalate, dar și ce funcții prezintă poți afla în rândurile de mai jos.

Siguranțele automate

Siguranțele automate, cunoscute și sub denumirea de disjunctoare automate sau întrerupătoare automate, sunt dispozitive electrice utilizate în instalațiile electrice pentru a proteja împotriva supraîncărcărilor și scurtcircuitelor. Există trei tipuri, categorizate în funcție de modalitatea de protecție a conductoarelor: monopolare, bipolare și trifazate.

Printre caracteristicile unor siguranțe automate MCB se numără:

  • Protecție împotriva supraîncărcărilor – Echipamentele sunt proiectate pentru a detecta și a reacționa la creșterile anormale de curent. Valorile care depășesc capacitatea nominală apar în general din cauza supraîncărcării sau utilizării excesive a componentelor. Folosirea dispozitivelor ajută la prevenirea daunelor sau incendiilor. 
  • Protecție împotriva scurtcircuitelor – Siguranțele automate sunt, de asemenea, capabile să identifice și să acționeze la scurtcircuitele care pot apărea într-un circuit electric. Astfel, poți asigura reducerea daunelor materiale și implicit a riscurilor asupra integrității instalației. 
  • Fiabilitate și durabilitate – Disjunctoarele automate sunt construite pentru a fi fiabile și durabile, concepute pentru a funcționa corect și a oferi protecție pe termen lung. Pot fi utilizate în diverse condiții, tocmai datorită testelor și standardelor stricte la care au fost supuse. De asemenea, dețin toate certificările și normele de siguranță.

Ce sunt siguranțele automate curba B?

 

Printre cele mai recomandate echipamente electrice automate se numără cele de curba B. 

Sunt proiectate să funcționeze în conformitate cu caracteristicile curbei B, care se referă la modul în care curentul de suprasarcină afectează timpul de declanșare al siguranței. 

Cel mai mare avantaj al dispozitivului este că activează siguranța într-un interval de timp adecvat pentru protejarea împotriva acțiunii suprasarcinilor. De asemenea, rezistă la fluctuațiile temporare ale curentului care pot apărea în unele tipuri de echipamente sau aplicații electrice. 

Pot fi folosite atât la nivelul construcțiilor rezidențiale, cât și al celor industriale. 

La ce aplicații sunt necesare siguranțele automate curba B?

Dacă vrei să te asiguri că integrezi corespunzător siguranțele e important să te asiguri că sunt utilizate conform standardelor. 

Iată care sunt cele mai recomandate aplicații pentru o siguranță automată curba B:

  • Alimentarea dispozitivelor cu motoare electrice – Siguranțele automate curba B sunt adesea folosite pentru protejarea circuitelor care alimentează motoare electrice de uz casnic. Într-o astfel de categorie intră motoarele pentru mașini de spălat, aspiratoare sau pompe de apă.
  • Alimentarea echipamentelor de iluminat și electrocasnice – Vrei să te asiguri că toate dispozitivele electrice din casă pot funcționa fără întreruperi o perioadă lungă de timp? Atunci vei avea nevoie de siguranțe automate curba B pentru o protecție adecvată împotriva suprasarcinilor.
  • Circuitele de prize – Circuitul care alimentează prizele dintr-o locuință sau dintr-un spațiu comercial poate fi protejat cu opțiuni automate tip curba B. Rolul principal pe care îl îndeplinesc este de a spori gradul de utilizare a echipamentelor conectate la prize.  

Caracteristicile instalației electrice pot influența semnificativ ambientul general din locuință și implicit nivelul de confort. Dacă îți dorești să elimini din start riscurile de suprasarcină sau scurtcircuit nu ezita să folosești siguranțe automate curba B. Sunt investiții durabile, care garantează atât folosirea corectă a echipamentelor electrice, cât și reducerea pagubelor materiale. 

Fă achiziții inteligente pentru casă și bucură-te de avantaje diverse!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here