Soluţii pentru crăpăturile din tencuială

1

Din ce motiv se crapă pereții nou tencuiți? Cum știm dacă tencuiala a fost făcută corect şi ce putem face pentru a preveni apariția altor fisuri?  Iată câteva soluții pentru crăpăturile din tencuială.

Înainte de a rezolva problema este nevoie de o analiză a crăpăturilor, deoarece tencuiala crapă din diferite motive, iar tipul unei fisuri determină ce fel de lucrări de reparații trebuie făcute. Pentru a acoperi fisurile din pereți ai nevoie de chit de culoare deschisă, un șpaclu şi șmirghel.

Încearcă GM 126 de la Adeplast, pentru gletuirea denivelărilor!

Dacă este vorba de un perete nou, construit din cărămidă, pot apărea crăpături fine din cauza dilatării şi contractării peretelui. Până se stabilizează, un perete nou are nevoie de un an sau mai mult. Soluția este să aștepți până când fisurile încetează să mai apară, iar apoi să aplici un simplu strat de ipsos, pe care îl vei acoperi cu vopsea.

Dacă s-a crăpat un perete mai vechi, ar putea fi din cauza unui strat prea gros de tencuială. Acest lucru se întâmplă atunci când peretele nu este drept şi se aplică mai multă tencuială pentru al nivela. Dacă este o crăpătură fină poți să o acoperi cu vopsea elastică și să zugrăvești din nou cu vopsea lavabilă normală.

Încearcă GM 127 de la Adeplast, pentru finisare!

un comentariu

  1. Buna.

    Casa de 2 luni, deja prezinta multe crapaturi interiori. Cele mai multe sunt in jurul geamurilor. Ce inseamna crapatura fina? La noi ca si lungime ajunge si la 40cm, insa grosimea e ca si cum ai desena cu pixul.
    Ce s ar putea face? Stiu ca trebuie lasat macar un an… Insa putem ajuta cu ceva ca sa nu persiste?!
    Multumesc

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here