Soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie

0

Îţi dă bătăi de cap atunci când faci curăţenie. Mucegaiul din baie îţi poate răpi timp atunci când faci curăţenie. Şi pentru că e mai important să stai cu cei dragi, CasoTeca îţi prezintă soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie.

Unde apare mucegaiul?

Mucegaiul apare atunci când umiditatea normală a aerului dintr-o cameră este de 65-70%. O valoare permanentă de peste 80% a acesteia creşte probabilitatea apariţiei mucegaiului în bucătărie sau în baie. Mucegaiul poate apărea lângă maşina de spălat, în jurul chiuvetei, în zonele unde există tapet și pardoseală,. Dar chiar şi în spatele plăcilor de teracotă sau în jurul ferestrelor. În plus, pe lângă umiditatea din interior, cea din exterior este la fel de dăunătoare. De asemenea, folosirea materialelor improprii de construcţie, lipsa igienei şi a întreţinerii spaţiilor pot cauza și ele instalarea mucegaiului.

Soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie
Soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie

Ai grijă de aerul pe care îl respiri!

Mucegaiul este cauza a numeroase afecţiuni precum iritaţiile şi alergiile care pot degenera în rinite alergice, apariţia sau agravarea astmului, sinuzita fungică, afectarea sistemului nervos. Poţi avea şi dureri de cap, probleme de concentrare, depresii, pierderi de memorie, oboseală). De asemenea, alte probleme care pot apărea sunt cele musculare, tulburări neurocognitive, slăbirea vederii, boli gastrointestinale şi renale. De aceea e bine să ai grijă de calitatea aerului din casa ta, având astfel automat grijă de sănătatea ta.

E indicat să previi apariția mucegaiului. Iată ce poţi face. Aeriseşte şi ventilează baia, ţine geamul deschis, şterge picăturile de apă de pe faianţă, gresie şi mobilier. Instalează un dezumidificator pentru a scăpa de abur, renunţă la covoraşele decorative care reţin apa şi amenajează-ţi un colţ cu plante care absorb umiditatea (iederă, ferigă ș.a.). În acest mod, nu numai ca vei menține igiena și vei crea o ambianţă plăcută în baia ta, dar vei evita și instalarea factorilor propice de dezvoltare a mucegaiului.

Soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie
Soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie

Chitul de rosturi, primul pas in prevenirea apariţiei mucegaiului

Dacă vrei să schimbi faianţa în bucătărie sau baie, atunci poţi lua în calcul chituirea plăcilor ceramice cu materiale de bună calitate. Mapei a dezvoltat un chit de rosturi îmbunătăţit, Ultracolor Plus, recomandat în special mediilor în permanență umede. Chitul foloseşte tehnologia DropEffect cu rol de hidrofobizare (respingere a apei) şi tehnologia BioBlock (care asigură rezistenţă împotriva mucegaiului).

Soluţii împotriva mucegaiului

Dacă mucegaiul și-a făcut deja apariția, atunci verifică mai întâi instalaţia sanitară şi repar-o în caz de nevoie. Pentru a îndepărta petele existente, poţi folosi soluţii din comerţ sub forma de spray, praf sau lichid. Mai poţi prepara amestecuri la fel de eficiente din ingrediente aflate la îndemână, în casă.

Ca soluţie profesională poţi încerca produsul Keranet de la Mapei, care este o substanţă de curăţare, pe bază de acid, pentru plăci ceramice. Poate fi utilizat pentru curăţarea suprafeţelor interioare și exterioare de urmele și petele cauzate de ciment, var şi eflorescenţe. Folosit în mod corect, Keranet nu deteriorează rosturile dintre plăcile ceramice chiar dacă sunt colorate, însă dizolvă și îndepărtează eflorescenţele formate pe suprafaţa lor.

Soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie
Soluţii practice pentru eliminarea mucegaiului din baie

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here