Cu un iluminat corect productivitatea angajaților poate crește cu 20%

1
Fabrica VEM Proiect Lighting

Aceasta este opinia specialiștilor în iluminat de la VEM Proiect Lighting. Ei spun că spațiile de birouri sunt iluminate necorespunzător și asta pentru că dezvoltatorii și viitorii chiriași nu dau importanță acestui aspect.

“Atunci când vine vorba de creșterea productivității angajaților, marii angajatori investesc în principal în oferirea de beneficii financiare suplimentare și cursuri de formare profesională, necunoscând faptul că instalarea unui sistem de iluminat adecvat este unul dintre principalii factori care determină creșterea randamentului angajaților. O soluție de iluminat potrivită mediului de lucru, ajută atât la creșterea productivității cu până la 20 procente, dar și la reducerea costurilor cu energia electrică, în unele cazuri chiar și cu 50 procente”, spune Viorel NICULAE, director general VEM Proiect Lighting.

De asemenea, reprezentanții VEM Proiect Lighting susțin că și școlile și spitalele au aceeași problemă, în ceea ce privește standardele de iluminat. Iar actele educaționale și cele medicale au de suferit din această pricină. Însă cei de la VEM oferă și o soluție pentru depășirea situației.

Viorel Niculae director general VEM_“În ceea ce privește standardele de iluminat pentru spațiile de învățământ și medicale, am demarat un proces educațional prin care oferim consultanță gratuită pentru instituțiile și persoanele împuternicite să decidă o serie de schimbări în aceste zone. Și aici vorbim despre necesitatea unei racordări la standardele de calitate și eficiență de nivel european, la fel cum se întâmplă în cazul termoizolării blocurilor, doar că în cazul iluminatului ar trebui să avem în vedere, în primă fază, doar o parte din instituțiile publice. Poate părea incredibil, însă studiile arată că atât eficiența actului educațional, cât și a celui medical poate fi influențată în mod radical de calitatea iluminatului interior. Ori, este un fapt cunoscut de toată lumea că școlile din România au din proiectare carențe majore în ceea ce privește acustica, ventilația și iluminatul”, explică Viorel NICULAE.

Dealtfel, cei de la VEM au pus în aplicare știința lor de a face lumină într-o serie de proiecte importante din zona instituților medicale și a școlilor, cum ar fi Unitățile de Primiri Urgențe Suceava și Onești sau școlile Agârbiceanu și Eminescu din Cluj.

iluminatPentru a face față cererilor, cei de la VEM și-au dotat fabrica din Popești Leordeni cu aparatură de ultimă oră pentru producția de corpuri de iluminat, investind în ultimii ani 500.000 euro, la care se adaugă încă 300.000 euro în acest an, pentru un nou utilaj.

“Este vorba despre o mașină de tăiere cu laser ultramodernă, care ne va permite să fim și mai flexibili în ceea ce privește producția aparatelor de iluminat personalizate. Această investiție se adaugă la cei 500.000 de euro direcționați din 2013 până în prezent în reutilare și optimizarea fluxurilor de fabricație”, precizează Viorel NICULAE.

VEM Proiect Lighting are în portofoliu în acest moment peste 2400 de modele de aparate de iluminat, iar capacitatea de producție este de 1000 unități pe zi. Aceste produse sunt destinate iluminatului comercial (retail mic, mediu, hypemarket-uri și mall-uri), zonelor industriale, iluminatului stradal, pentru spații de birouri și, nu în ultimul rând, sectorului rezidențial.

Compania VEM Proiect Lighting  este parte a grupului de firme MENATWORK specializat în producția, comerțul și montajul materialelor și instalațiilor pentru construcții, grup care și-a început activitatea în România din 1994. VEM Proiect Lighting a obținut în aprilie 2016 certificarea ISO 9001:2008.

Grupul de firme Menatwork este format în prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse și servicii pentru construcții, amenajări și finisaje pentru interior și exterior. Parcul administrativ și industrial din București, pe care își desfășoară activitatea firmele grupului, se întinde în prezent pe o suprafața de 90.000 de mp, în zona de sud a Bucureștiului, mai exact la Popești-Leordeni.

În fabricile și rețeaua de distribuție ale Grupului Menatwork activează în prezent peste 300 angajați. Menatwork deține și propria rețea comercială în București (la Popești-Leordeni), Cluj Napoca, Craiova, Constanța și Bacău.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here