Spitalul din Graz termoizolat cu polistiren made in Romania. Vezi cine este producătorul care a trecut graniţele

1

Spitalul Universitar din Graz Austria este în curs de termoizolare cu polistiren românesc de la AdePlast.

După nenumăratele opţiuni care există pe piața austriacă, cu o tradiție însemnată în ceea ce privește calitatea materialelor de construcții, un constructor local a ales polistirenul românesc de la AdePlast.

În ciuda discuţiilor care există astăzi în România, referitoare la diferenţele dintre sistemele de termoizolaţii cu polistiren şi cele cu vată bazaltică, iată că într-o țară occidentală, la o instituție de o importanță majoră se folosește o soluție tehnică pe bază de polistiren. Acest lucru demonstrează încă o dată valabilitatea acestui tip de material în alcătuirea termosistemelor.

Din informațiile noastre, austriecii au ales produsul românesc după îndelungi dezbateri şi căutări. AdePlast a început să se impună pe piețele externe încă din urmă cu doi ani, odată cu obținerea certificărilor ETAG pentru termosisteme sale. Compania anunța  chiar la sfârșitul anului trecut că în 2016 a reușit să facă exporturi de peste 4 milioane de euro în zona Europei.

Spitalul din Graz care foloseşte polistirenul campionilor

Spitalul Universitar Reginonal Graz  a fost recunoscut ca fiind cel mai mare Spital Universitar din Europa până în secolul XX, acum rămânând al doilea ca mărime din Austria. Complexul cu cele 20 de clinici universitare, 44 de secţii clinice, 58 de secţii de îngrijire medicală, 10 unităţi de terapie intensivă, 9 săli de operaţii şi 16 zone ambulatorii oferă servicii medicale pentru întreg sudul Austriei.

Peste 400.000 de oameni primesc anual îngrijiri medicale în acest spital de la cei 6400 de angajaţi. Aici se efectuează şi activităţi de cercetare apreciate la nivel mondial. Trei dintre cercetătorii acestei instituţii au fost distinși cu Premiul Nobel.

Polistirenul expandat folosit la termoizolarea Spitalului Universitar din Graz are la bază perle fabricate din materie primă ignifugată. Pe lângă termosisteme, polistirenul expandat are și alte întrebuințări în construcții cum ar fi la izolarea teraselor, acoperișurilor, pardoselilor sau pereților, pentru fiecare aplicație fiind nevoie de dimensiuni si densități diferite. Mai multe detalii despre produs aici

Ştiai că oraşul Graz situat pe râul Mur, în sud-estul Austriei, are o populație de 248.146 locuitori; este al doilea oraș ca mărime din Austria şi totodată capitala provinciei Steiermark?

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here