Sticla sablată, o metodă pentru personalizarea locuinței. Care sunt prețurile

2

Dacă vrei să schimbi designul locuinței tale, poți folosi sticla sablată. Astfel, ferestrele și ușile locuinței pot fi personalizate după propriile dorințe. Sticla sablată poate fi folosită pentru decorarea ușilor și ferestrelor, care pot fi foarte elegante și unice, atât în stil clasic, cât și minimalist, sau în stil modern sau cel impunător.

Sablarea sticlei este simplă, iar rezultatele desosebite. Designul obținut prin sablare permit realizarea de diferite designuri, atât pentru ferestre sau uși, cât și pentru pereții despărțitori, spun specialiștii.

st sablata_modelRezultatul obținut, sticla sablată, are un aspect înghețat, mat. Sablarea, adică mătuirea sticlei, poate fi făcută prim mai multe metode, iar cea mai folosită este procedeul mecanic. Prin acesta, sticla este supusă presiunii unui jet de particule de nisip. Chiar dacă acest procedeu este mai pretențios, se obține sticla ornamentală, cu modele simple, florale sau geometrice.

O alta metodă pentru obținerea de sticlă sablată este cea chimică, unde este mătuită cu substanțe speciale acide, puternic corozive. Acest procedeu este folosit de producătorii de sticlă și este preferat pentru aspectul fin și omogen. Sticla sablată astfel este mai ușor de întreținut și se pătează mai greu. De asemenea, sticla poate fi securizată sau laminată.

Gravarea sticlei prin sablare este o metodă de a produce diverse design-uri pe suprafaţa unui sticle, fie că este vorba de gravarea în adâncime, de realizarea unor imagini discrete, ori de crearea de modele complicate. Se pot sabla uşi, pereţi interiori din sticlă, vitrine, ferestre, oglinzi, sticlă colorată etc.

Printre avantajele aduse de sticla sablatăse numără cheltuielile reduse, pentru că sablarea este un procedeu ieftin, dar și personalizarea locuinței.

Sticla sablată se obține rapid și este foarte ușor de întreținut. De asemnea, reduce luminozitatea din camere și nu are în compoziție elemente toxice, cum este plumbul din vitralii.

sablata

Sursa – Imperial Glass

Care sunt prețurile?

Prețurile variază în funcție de particularitățile sticlei decorative folosite, dar și de tehnici. De exemplu, la un atelier de creație, sticla sablată cu model are un preț care începe de la 60 euro /mp, sticla sablată colorată, de la 70 euro /mp, cea sablată cu texturi, de la 80 euro/mp, iar cea sablată în tonuri are un preț pe metrul pătrat ce începe de la 130 euro.

O altă versiune pentru decorarea casei este sticla pictată manual, sau vitraliile. Însă, prețurile aici sunt mai mari. De exemplu, sunt oferte pentru sticla pictată manual care pleacă de la 150 euro/mp.

În cazul vitraliilor, de exemplu la cele aplicate cu plumb, cu cristale sau la vitraliile în tehnica rășinilor, prețul începe de la 250 euro/mp. Prețul pentru vitralii realizate în tehnica Tiffany începe de la 450 euro/mp, iar pentru cele realizate prin tehnica tradițională de la 500 euro pe metrul pătrat.

 

 

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here