Stilul Farmhouse: care sunt caracteristicile stilului și cum îl poți integra în casa ta

0

Stilul Farmhouse este o tendință în designul interior, inspirat din  designul rustic și tradițional al caselor de fermă americane. Stilul se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale, a elementelor rustice și a obiectelor vintage ce oferă încăperii un aer rustic și tradițional.

Află în acest articol cum îți poți transforma casa cu stilul Farmhouse de design interior

Ce este stilul Farmhouse

Stilul Farmhouse de design interior este inspirat din casele tradiționale de fermă și stilul rustic american. Stilul Farmhose are mai multe variante, precum modern, industrial, tradițional sau rustic. Variantele sunt adaptate în funcție de preferințele și necesitățile fiecărui proprietar de locuință.

Principalele caracteristici ale stilului sunt confortul, simplitatea și funcționalitatea. O altă caracteristică este folosirea materialelor naturale, precum lemnul și piatra, în combinație cu texturi precum țesăturile din bumbac, in și lână, ce formează o atmosferă confortabilă și primitoare.

Mobilierul în stilul Farmhouse se caracterizează prin linii simple și solide, cu o estetică rustică și vintage. Este important ca piesele de mobilier să fie confortabile și funcționale, precum scaunele cu perne moi și mesele masive din lemn. În plus, elementele decorative specifice stilului Farmhouse includ accente rustice și vintage precum obiecte vechi, tablouri cu peisaje rurale, oglinzi cu rame din lemn și textile cu imprimeuri tradiționale.

Amenajarea casei în stilul Farmhouse

Cele mai importante lucruri de care trebuie să ți cont dacă dorești să amenajezi în stilul Farmhose:

Culori și materiale neutre.  Culorile precum alb, bej, crem sau gri deschis sunt ideale pentru pereți, mobilă și textile iar lemnul, piatra și metalul adaugă textură și durabilitate;

Elemente vintage și antichități. oglinzi vechi, tablouri înrame, covoare țărănești sau obiecte decorative din porțelan adaugă personalitate casei.

Echilibru între funcționalitate și decor.  Fiecare obiect și piesă de mobilier trebuie să aibă un scop practic, dar să aducă un plus de farmec și stil încăperii.

Elemente specifice Farmhouse. Elementele specifice pot fi sub forma plantelor și florilor naturale, perne sau pleduri din materiale naturale, coșuri de răchită pentru depozitare și obiecte decorative inspirate din viața rurală.

Amenajarea bucătăriei în stilul Farmhose

Bucătăria în stil Farmhouse se caracterizează, ca restul casei, prin utilizarea unor piese de mobilier din lemn masiv, cu aspect rustic și finisaje naturale sau în nuanțe deschise. Elementele precum rafturile deschise, insulele de bucătărie sau scaunele și mesele mari din lemn contribuie la crearea unei atmosfere calde și primitoare.

Stilul este complet prin adăugarea unor accesorii vintage sau tradiționale precum chiuvete din porțelan sau fintă, robinete cu aspect retro, plăci ceramice cu aspecte clasice, textile cu imprimeuri florale sau ceasuri de perete.

Culorile recomandate sunt cele neutre sau naturale precum alb, crem, bej, gri sau nuanțe deschise de verde și albastru.

Amenajarea livingului în stilul Farmhouse

Culorile mobilei, pereților sau decorațiunilor sunt aceleași în orice încăpere decorată în stilul Farmhouse, culori neutre sau naturale precum alb, crem, bej, gri sau nuanțe deschise de verde și albastru.

Accentele decorative specifice Farmhouse joacă de asemenea un rol important în crearea unei atmosfere deosebite. Elementele decorative rustice, cum ar fi covoarele țărănești, coșurile din răchită, farfurii și vesela din ceramică, tablouri cu peisaje rurale sau obiecte vintage, pot fi introduse în decor.

Iluminatul în stil Farmhouse trebuie să fie cald și difuz. Sunt recomandate corpuri de iluminat precum lustre din fier forjat, lămpi suspendate cu abajur din sticlă sau metal, sau veioze rustice, pentru a crea o ambianță primitoare și relaxantă.

Sursa: scauneonline.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here