Avantaje și dezavantaje: Cuburi de gheață în ghiveciul cu flori. Ce spun experții

0

Pe măsură ce temperaturile cresc în timpul sezonului cald, îngrijirea plantelor de apartament poate deveni o adevărată provocare. O metodă recentă care a câștigat popularitate este utilizarea cuburilor de gheață pentru a le uda.

Avantaje și dezavantaje: Cuburi de gheață în ghiveciul cu flori

Dar este aceasta o soluție benefică sau dăunătoare pentru florile noastre? Experții în grădinărit au dezbătut această practică și au oferit câteva lămuriri utile. Potrivit experților în grădinărit, folosirea cuburilor de gheață în ghiveci poate fi o strategie eficientă pentru a menține florile sănătoase în timpul sezonului cald, dar trebuie aplicată cu atenție și adaptată nevoilor fiecărei plante.

Avantaje ale utilizării cuburilor de gheață:

 1. Eliberare lentă a apei: Cuburile de gheață se topesc încet, asigurând o eliberare treptată a apei, ceea ce poate preveni udarea excesivă și acumularea de apă la rădăcini.
 2. Controlul cantității de apă: Este mai ușor să controlezi cantitatea exactă de apă pe care o primește planta, evitând riscul de a adăuga prea multă apă deodată.
 3. Conveniență: Pentru cei cu programe încărcate, utilizarea cuburilor de gheață poate fi o metodă simplă și eficientă de a menține plantele hidratate.

A pus cuburi de gheață la baza florilor din ghiveci. Ce s-a întâmplat după o săptămână

Descoperă și: Plante ce înfloresc toată vară. Ce să plantezi să ai o gradină plină de flori

Dezavantaje ale utilizării cuburilor de gheață:

 1. Șocul termic: Temperatura scăzută a cuburilor de gheață poate provoca un șoc termic rădăcinilor, mai ales la plantele tropicale și cele sensibile la temperaturi scăzute.
 2. Risc de supraudare: Dacă se folosesc prea multe cuburi de gheață, rădăcinile pot rămâne într-un mediu umed prea mult timp, ceea ce poate duce la putrezirea acestora.
 3. Aplicabilitate limitată: Nu toate plantele beneficiază de această metodă. Plantele care necesită o udare abundentă și rapidă pot suferi de pe urma eliberării lente a apei din cuburile de gheață.

Secrete ale cultivării plantelor de apartament. De ce recomandă specialiştii să punem cuburi de gheaţă în ghivece | adevarul.ro

Recomandări ale experților:

 • Monitorizarea rădăcinilor: Este important să monitorizezi starea rădăcinilor pentru a preveni eventualele daune cauzate de șocul termic sau supraudare.
 • Testarea metodei: Încearcă această metodă pe o plantă mai puțin pretențioasă înainte de a o aplica pe toate plantele de apartament.
 • Alternarea metodelor: Utilizarea cuburilor de gheață poate fi combinată cu metodele tradiționale de udare pentru a asigura o hidratare adecvată și a evita riscurile asociate.

În concluzie, utilizarea cuburilor de gheață pentru udarea plantelor de apartament poate fi benefică în anumite condiții, dar trebuie aplicată cu precauție și monitorizată îndeaproape.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here