Stiluri, materiale și culori pentru 2021

0

Trăim vremuri neobișnuite, așa că trebuie să ne adaptăm. Târgurile fizice nu se mai organizează, dar noi am putut vedea în continuare idei excepționale și am putut admira inspirația în amenajări și decorări de interior: Le-am găsit la târgul online Ambiente Trends 2021.

Tendințele care modelează în prezent sectorul decorațiilor și accesoriilor precum și nevoile care capătă importanță pentru casele noastre sunt expuse de către un grup de designeri experți pe baza obiectelor propuse de firmele producătoare la ediția din acest an a târgului digital Ambiente, cea mai importantă manifestare în domeniul bunurilor de larg consum pentru casă.

INTERIOARE EMOȚIONALE

În vremuri incerte, casa devine centrul atenției pentru fiecare dintre noi. Acum mai mult ca oricând, în spațiile interioare se întâl[1]nesc nevoile funcționale și cele estetice. Emo[1]ția devine o funcție primară, iar amenajările interioare trebuie să degaje emoții, sentimente și încântare. Culorile calde vintage creează un mediu de viață familiar și liniștitor, un loc în care oamenilor le place să se retragă pentru o mare varietate de activități într-o atmosferă intimă.

La rândul lor, materialele folosite radiază bunăstare și confort. Decorațiunile florale și motivele romantice oferă o invitație la visare iar decorul este confortabil și plăcut.

MAI APROAPE DE NATURĂ

Această tendință se referă la materialele și culorile alternative care te fac să te simți aproape de natură în propria casă. O mai mare atenție este acordată lucrurilor mici. Totul este cât mai natu[1]ral și autentic. Pe de altă parte, terasa, balconul și grădina, precum și parcuri[1]le publice, pajiștile și pădurile capătă importanță și sunt văzute ca spații de locuit suplimentare. Paleta de culori variază de la tonuri puternice de verde la maroul pământesc și gri până la verdele vegetal.

REÎNNOIRE

Aceasta înseamnă un spirit de reproiectare, modernizare și încercare a ideilor noi, și este recomandarea momentului pentru amenajările interioare. Cu o atitudine DIY și punerea în scenă a materialelor familiare într-un mod nou sunt create perspective noi. Sunt încurajate folosirea de culori îndrăznețe și revigorante, materiale noi și interesante, precum și improvizația.

Studioul de design Stilbüro bora.herke. palmisano identifică trei teme de tendințe în domeniul decorațiilor și stilului de viață, oferind orientare și inspirație valoroase atât pentru designeri, cât și pentru consumatori. Informațiile se referă la stiluri, culori, materiale și modele folosite în decorurile de interior. 

Citește și Un apartament în stil contemporan, ideal pentru munca de acasă

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here