Tehnologie pentru casa inteligentă: SmartThings, pe televizoare Samsung

0

SmartThings, platformă deschisă ce le permite utilizatorilor să conecteze, să administreze și să controleze dispozitive și serviciile inteligente, va fi disponibilă pe linia de Smart TV produsă de Samsung în 2016, linie care va fi compatibilă cu tehnologia Internet of Things (IoT).

De asemenea, și televizoarele SUHD din gama Smart TV 2016 sunt compatibile cu tehnologia IoT, ceea ce le transformă în centrul de comandă al caselor smart.

CITEȘTE ȘI Casa inteligentă: mai confortabilă, mai eficientă energetic

Televizoarele SUHD se pot conecta și pot controla dispozitive Samsung și senzori SmartThings, dar și alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings. Acestea includ de la lumini conectate și încuietori, la termostate și camere video realizate de producători terți, toate la cele mai înalte standarde de calitate. Pentru suport complet în cazul produselor compatibile SmartThings este necesar adaptorul SmartThings Extend USB.

SmartThings le permite utilizatorilor să acceseze toate dispozitivele lor inteligente direct din smartphone sau din televizorul SUHD. Cu aplicația SmartThings, oamenii se pot conecta și pot administra cu ușurință toate dispozitivele din casa inteligentă, dar și serviciile aferente, printr-o singură interfață intuitivă.

IoT TV (1)
Linia de Smart TV-uri Samsung 2016 va fi compatibilă cu tehnologia Internet of Things (IoT)

Cu ajutorul unei camere video exterioare conectate la Samsung Smart TV, utilizatorii pot verifica dacă au ajuns vizitatorii și pot alege să deschidă ușa casei direct de pe canapea. Alertele senzorilor de mișcare pot anunța pe ecranul televizorului atunci când este detectată o mișcare în afara casei, oferind astfel o securitate sporită a locuinței, chiar și atunci când utilizatorii nu sunt acasă.

CITEȘTE ȘI Cum îți poți transforma locuința în casa viitorului

Funcția Cinema Mood a aplicației SmartThings facilitează crearea unui mediu perfect pentru un cinematograf acasă. Aceasta permite ajustarea automată a luminii ambientale și a sistemului de sonorizare, astfel încât să realizeze condițiile optime de vizionare a unui film.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here