Cum îți poți transforma locuința în casa viitorului

2
MicroPC-urile sunt tot mai performante

Tehnologia este tot mai prezentă în locuințele noastre și în viața noastră, iar tot mai mulți se gândesc la casa viitorului. Azi, PC-urile încap în palmă, avem laptop și tabletă într-un singur dispozitiv, sunt tehnologi care schimbă modul de interacțiune cu computerul, au apărut plăci de dezvoltare revoluționare cu care pot fi construite propriile device-uri sau ceasuri și căști care arată progresul în timpul exercițiilor fizice cu ajutorul Internet of Things.

Cu ajutorul unor desktop PC-uri puternice, laptopuri 2 în 1 revoluționare bazate pe cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core, telefoane, tablete și dispozitive purtabile care te ajută să-ți monitorizezi activitatea zilnică, viața și casa sunt în viitor.

Interacțiunea cu PC-ul se schimbă cu tehnologia Intel RealSense

Noile sisteme oferă o securitate mai mare și cu ajutorul tehnologiei Intel RealSense care elimină necesitatea parolelor, prin prezența unei camera 3D care recunoaște fața utilizatorilor și le oferă acces la PC. Interacțiunea cu computerul se schimbă astfel, Intel RealSense permițându-le utilizatorilor să miște obiectele de pe ecran cu ajutorul gesturilor mâinii sau ale feței.

Tehnologia Intel RealSense oferă posibilități demne de viitorul tehnologiei, precum măsurarea distanțelor dintre obiecte și schimbarea focalizării într-o fotografie și modificarea sau ascunderea fundalului în timpul unei conferințe video.

Demo Intel Unite-1Cele mai mici PC-uri cu tehnologie Intel

PC-ul surprinde prin formă și design cu cele mai mici PC-uri din lume, Intel Compute Stick și Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), proiectate să ocupe incredibil de puțin spațiu acasă sau la birou. Cu ajutorul acestor dispozitive au fost făcute demonstrații ale Intel Remote Keyboard, aplicație dezvoltată de Intel pentru cele două mini PC-uri, cu care utilizatorii pot controla computerul de la distanță, de pe smartphone sau tabletă.

Intel Compute Stick este un mini PC ce transformă orice TV sau monitor HDMI într-un computer complet funcțional. Datorită Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, prin Wi-Fi.

Intel Next Unit of Computing (Intel NUC) este disponibil în mai multe variante din punct de vedere al dotărilor, dar are o lățime de numai 10 cm și o înălțime de până la 5 cm, fiind un PC ideal pentru acasă, datorită spaţiului incredibil de mic pe care îl ocupă.

SMS Audio BioSportInternet of Things la un alt nivel

Din segmentul Internet of Things, cele mai în vogă dispozitive purtabile sunt căștile SMS Audio BioSport. Aceste căști integrează senzori biometrici, care monitorizează bătăile inimii în timpul exercițiilor, oferindu-i utilizatorului date despre progresul său. Printre cele mai importante caracteristici se numără faptul că nu au nevoie de încărcare, fiind alimentate prin audio jack. De asemenea, sunt rezistente la transpirație și apă și se sincronizează cu aplicația RunKeeper pentru a monitoriza ritmul cardiac, ritmul antrenamentelor, distanța și caloriile arse.

Un alt dispozitiv ce poate fi folosit și acasă, la piscină sau în sala de antrenament, este ceasul Basis Peak. Dotat cu 5 senzori, este dedicat pasionaților de fitness, monitorizând printre altele, ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezistent la apă până la 50 de metri și la transpirație, Basis Peak Watch are o baterie care durează până la 4 zile. Cu ajutorul tehnologiei BodyIQ, ceasul detectează automat și monitorizează activități precum mers, alergat, ciclism, dar și somnul, fără a necesita setări suplimentare.Basis Peak

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here