Tendinţe în domeniul tâmplăriei

0

În ultimii ani, românii au devenit tot mai deschiși să privească alegerea unei ferestre ca pe o investiție pe termen lung, pe fondul a trei criterii: durabilitate, capacitate de izolare și estetică, fie că vorbim despre culoare, textură sau finisaje. Implicit, au devenit tot mai atenți la calitatea și profesionalismul montajului, care susțin toate aceste elemente.

Funcționalitatea și designul sunt doi parametri la care lucrăm permanent pentru a ne asigura că noile sisteme sau accesorii pe care le introducem răspund cerințelor estetice tot mai diversificate ale consumatorilor finali – cumpărătorii de tâmplărie. Spre exemplu, cel mai apreciat sistem VEKA din ultimii ani dispune de șapte camere interioare, lucru care asigură o mai bună izolare termică, în același timp fiind disponibil în peste 50 de culori din paletarul nostru, atât înfoliat integral, cât și personalizat la interiorul sau la exteriorul locuinței. Mai mult, sistemul susține inclusiv placări cu aluminiu la exterior – tocmai pentru a permite adaptarea la orice stil și concept de design, pentru că permite vopsirea electrostatică în orice nuanță RAL – „standardul” de culoare utilizat în Europa.

Odată cu schimbarea percepției asupra alegerii ferestrelor și gusturile românilor s-au diversificat; albul rămâne în topul preferințelor, dar în ultimii ani achiziția ferestrelor colorate a căpătat o pondere tot mai mare în vânzări. În linie cu tendințele europene în design, românii aleg tot mai des ferestre cu imitații de esențe lemnoase sau în culori închise, cum ar fi gri. În portofoliul nostru, una dintre tehnologiile care au crescut rapid în topul preferințelor este VEKA SPECTRAL, a cărui particularitate este aspectul catifelat al suprafețelor de profil PVC, anti-murdărie și mult mai rezistent la intemperii.

O altă tendință pe care am urmărit-o manifestându-se mai întâi în țările vestice și, recent, și în România este creșterea preferinței pentru deschiderile cu suprafețe vitrate mari, pentru un plus de luminozitate la interior. Vitrarea unei astfel de suprafețe implică o mai mare presiune aplicată profilului. Faptul că VEKA produce doar sisteme extrudate încadrate în clasa A de calitate, mult mai rezistente, ajută beneficiarul să obțină deschideri mult mai mari decât pot oferi sistemele de clasă inferioară.

Există soluții și pentru cei care nu vor să își schimbe ferestrele sau care le-au schimbat recent și simt nevoia unei îmbunătățiri din punct de vedere al funcționalității. Spre exemplu, cu timpul poate fi adăugat și un sistem de ventilație, care asigură schimbul controlat de aer, eliminând, astfel, umiditatea și problemele pe care le poate genera aceasta.

Citeşte şi Tendinţe; Loftul industrial

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here