Cum întreținem corect o fereastră?

0

Întreținerea corectă a ferestrei este unul dintre cei mai importanți factori care asigură durabilitatea acestora, fie că vorbim despre reguli esențiale, până la rutina de curățare. Carențele de întreținere, mai ales în combinație cu influențele de mediu, pot determina daune permanente ale suprafeței, precum îngălbenirea profilelor albe, zgârierea sau decolorarea suprafețelor colorate.

Imediat după montarea ferestrelor, este importantă îndepărtarea foliei de protecție, pentru că ea va deveni tot mai greu de înlăturat pe măsură ce crește expunerea la soare. Prioritară este și îndepărtarea eventualelor pete de vopsea, mortar, adeziv sau alte produse, folosind săpun cu pH neutru și perii sau bureți neabrazivi.

Pe termen lung, profilul de PVC poate fi curățat cu soluții de concentrație slabă, săpun cu pH neutru sau formule recomandate de furnizorul profilului. Apa murdară, precum și reziduurile care nu sunt provocate de fenomene meteorologice naturale, cum ar fi crema cu factor de protecție solară, pot lăsa pete pe suprafața profilului.

Mai mult, este recomandabil ca, periodic, în funcție de recomandările furnizorului feroneriei, să fie aplicate reglaje ale tâmplăriei, mai ales la schimbările de temperatură.

Citeşte şi Un nou tip de fereastră de la Barrier

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here