Tips&Tricks pentru amenajări și renovări de succes

1
Dacă parchetul este din lemn masiv și te decizi să îl restaurezi, trebuie să ai în vedere că este posibil să trebuiască refăcută toată șapa. Restaurarea parchetului este o muncă care necesită foarte multă atenție și pricepere. La ruperea finisajelor la pardoseală se poate folosi pluta pentru umplerea/mascarea rostului de dilatație dintre finisaje. Montată corect, aceasta este mult mai plăcută, atât vizual, cât mai ales la atingere, dacă mergi desculț, în comparație cu profilele metalice.

Înainte să iei deciziile majore pentru o amenajare sau renovare, este bine să faci o cercetare și să te sfătuiești cu un specialist pentru a te asigura că iei cele mai bune decizii. De asemenea, e important să lucrezi cu echipe formate din profesioniști și să folosești materiale de calitate.

Dacă te apuci de o amenajare, este bine să alegi o vopsea super lavabilă. Chiar dacă poate costa mai mult față de una obișnuita, durata de păstrare este mai lungă și întreținerea este mai ușoară. Iar culorile arată foarte bine, fără să mai rămână dungi vizibile în anumite părți.

Alege cu grijă corpurile de iluminat. Deși nu toată lumea realizează, acestea sunt unele dintre cele mai im importante elemente ale amenajării. Un corp de iluminat cu un design aparte poate schimba întreaga amenajare! Alege un stil de amenajare pe care să îl personalizezi cât de mult poți. Adaugă un touch personal, prin decorațiunile pe care le-ai adunat din călătorii și încearcă să găsești obiecte vintage care se încadrează frumos în amenajare.

Dacă alegi suprafețe lucioase, trebuie să fii foarte atent la curățenie, atât la urme cât și la zgârieturi. Dacă alegi materiale mai prețioase, precum catifeaua, trebuie să știi că se pot păta destul de ușor și se degradează dacă nu sunt păstrate cum trebuie.

FINISAJELE

Gândește-te foarte bine la materialele pe care le alegi și la întreținerea lor. Amenajările și finisajele cu lemn sunt o soluție forte bună în momentul de față. În cazul alegerii acestei opțiuni, trebuie să ții cont că placările cu lemn masiv pot lucra la început, până când lemnul se stabilizează. Acest lucru nu este un defect al lemnului și se ameliorează în timp. După stabilizare este posibil să fie nevoie de o rechituire a rosturilor. Ardezia naturală este de asemenea o soluție modernă care se poate folosi cu succes.

Este bine de știut că, în cazul spațiilor fără umezeală, aceasta se poate aplica fără rosturi și fără chituire. Poți să fii original și să alegi o tăblie de pat atipică. Lamelele din MDF sau lemn îmbrăcate în material textil sunt o soluție la îndemână. Alege plăci terrazzo în baie și/sau bucătărie pentru o amenajare în tendințe. Acestea se întrețin foarte ușor și sunt disponibile într-o varietate mare de culori. Separă vizual un spațiu deschis prin diverse mijloace.

 

Citește și Atrea: “numărul proiectelor care vor include și soluții de răcire centralizată se va dubla la anul”

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here