Tipuri de baterii pentru bucătărie și cum să o alegi pe cea mai bună

2

Într-o bucătărie este important să te bucuri de confortul utilizării acesteia și de amenajări care să faciliteze procesele de pregătire a hranei. De aceea, atunci când este realizată și amenajată o bucătărie, este foarte importantă alegerea accesoriilor pentru aceasta, începând chiar cu bateriile. Iată care sunt cele mai potrivite tipuri de baterii și cum ar trebui să alegi cel mai bun model, care să se potrivească bucătăriei tale.

Tipuri de baterii pentru bucătărie

Bateriile moderne aduc beneficii mari în ceea ce privește utilizarea, dar și caracteristici speciale, prin care să transforme utilizarea chiuvetei într-o adevărată experiență. O caracterizare succintă a modelelor de baterii pentru bucătărie se poate face așadar luând în calcul următoarele aspecte.

 

După modul de acționare putem întâlni:

  • Baterii cu monocomandă- care au un singur robinet ce acționează asupra deschiderii și închiderii apei;
  • Baterii cu comandă dublă- unde regăsim două elemente de acționare.

După materialul din care este realizat cartușul există:

  • Baterii cu cartuș ceramic- rezistent și sigur, care nu permite formarea bacteriilor și dezvoltarea microorganismelor;
  • Baterii cu cartuș din alamă- un material foarte bun, care de asemenea are implicații foarte bune în ceea ce privește igiena.

După tipul bateriei și construcție vom distinge:

  • Baterii clasice- model uzual, care permite curgerea apei prin intermediul perlatoarelor;
  • Baterii cu duș – care beneficiază de inserția unui furtun (pipă) și a unui perlator cu dublu rol, de schimbare de la jetul de apă standard la cel tip duș. În cele mai multe dintre cazuri, acționare sau schimbarea jetului de apă se face cu ajutorul unui buton poziționat la nivelul pipei. 

După materialul din care este realizată bateria distingem:

  • Baterii din inox- moderne și practice, care se potrivesc în aproape orice stil de amenajare;
  • Baterii zincate;
  • Baterii din alamă.

Cum să alegi cea mai bună baterie pentru bucătăria ta?

Bateria de la bucătărie este importantă deoarece spre deosebire de baie, chiuveta din această încăpere este mai des utilizată pentru curățarea veselei. Astfel, va trebui să ai în vedere câteva criterii pe care trebuie să le îndeplinească bateria, pe lângă cele expuse anterior.

Ai grijă la înălțimea bateriei

În vreme ce unele baterii pot avea o înălțime medie, există modele înalte, de regulă dotate și cu duș, care te pot ajuta să cureți cu o mai mare ușurință vasele. În acest caz va trebui să ai în vedere și dimensiunile chiuvetei, deoarece pentru baterii înalte vei avea nevoie de chiuvete adânci.

Alege bateria cu un finisaj potrivit

Stilul bucătăriei sau tipul mobilierului dictează în cele mai multe dintre cazuri tipul bateriei. Alege baterii cromate pentru stilul scandinav sau contemporan și baterii din cupru pentru a reproduce elemente clasice sau din epoca victoriană.

 

De asemenea, este nevoie de atenție și în cazul elementelor decorative, deoarece nu vei putea folosi în baie o baterie cu multe brațe și accesorii în bucătărie, pentru că vei avea nevoie de cât mai multă simplitate și ușurință în mișcare.

Alege bateria care îți oferă mobilitate

În bucătărie vei avea nevoie de o baterie care să îți permită să lucrezi ușor la chiuvetă și să ai spațiul necesar în zona acesteia. Va trebui să dimensionezi corect zona chiuvetei, pentru a alege în mod corect tipul de baterie dorit. 

 

Alegerea bateriei trebuie să aibă în vedere toate aceste aspecte, pentru că bucătăria este un spațiu în care totul necesită o amenajare corectă. Alege bateria în funcție de nevoile pe care le ai și apelează la specialiști în cazul în care vrei să te bucuri de detalii suplimentare. Oricum ar fi însă, nu alege bateria uitându-te doar la preț, ci caută mai bine ofertele din cele mai bune din magazinele specializate pe astfel de produse. 2 comentarii

  1. […] Într-o bucătărie este important să te bucuri de confortul utilizării acesteia și de amenajări care să faciliteze procesele de pregătire a hranei. De aceea, atunci când este realizată și amenajată o bucătărie, este foarte importantă alegerea accesoriilor pentru aceasta, începând chiar cu bateriile. Iată care… Cititi mai multe aici: Tipuri de baterii pentru bucătărie și cum să o alegi pe cea mai bună […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here