Tipuri de tapet pentru camera copiilor

2

O cameră pentru copii joacă un rol important în dezvoltarea lor. Deoarece copiii petrec mult timp în camera lor, este important să vă asigurați că încăperea este perfectă pentru confortul și bunăstarea lor. Cea mai populară opțiune pentru pereții camerelor copiilor astăzi, este tapetul.

Există atât de multe tipuri disponibile astăzi și, ca atare, poate fi dificil pentru părinți să aleagă cea mai bună opțiune. Prin urmare, acest articol vă este util pentru a vă ghida în alegerea celui mai bun tapet pentru camera copilului dumneavoastră.

Tapet din hârtie

Tapetul din hârtie este o opțiune populară, în special datorită respectării mediului și siguranței lor. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că tapetul din hârtie nu conține coloranți nocivi. Avantajele acestui tapet includ:

 • Materialul poate „respira” și nu emite toxine în caz de incendiu;
 • O gamă largă de culori din care să alegeți;
 • Accesibil.
Tapetele din hârtie prezintă o soluție elegantă și bugetară în designul unei camere pentru copii

Cu toate acestea, tapetul din hârtie are dezavantajele sale, principalul fiind ușurința de deteriorare și durata de viață scurtă.

Tapet nețesut

Materialul nețesut este cunoscut pentru fabricarea tapetului. Din nețesut, o astfel de bază este acoperită cu vinil. Pentru camerele copiilor, însă, se recomandă achiziționarea tapetului cu un strat exterior perforat.

Tapetul nețesut are mai multe beneficii, printre care:

 • Un sortiment mare;
 • Usor de lipit de perete;
 • Usor de intretinut, deoarece poate fi spălat;
 • Permite pereților să respire;
 • Este accesibil.
Tapet nețesut pentru o cameră pentru copii

Pericolul este deosebit de mare pentru o versiune cu spumă, deoarece un copil o poate scoate, ingerând-o, dăunând copilului deoarece materialul conține toxine. Prin urmare, atunci când alegeți tapet nețesut pentru camera unui copil, este important să studiați în detaliu compoziția stratului superior.

Tapet vinil

Tapeturile acoperite cu vinil sunt folosite pentru diferite camere, inclusiv pentru camerele copiilor. Acest tapet este format din două straturi – un vinil și un strat de hârtie sau nețesut. Avantajele tapetului de vinil sunt:

 • O gamă largă de culori și texturi;
 • Proces de lipire ușor;
 • Ușor de nivelat baza;
 • De lungă durată datorită rezistenței la deteriorări minore și menținerii culorii.
Tapet de vinil

Principalele dezavantaje ale tapetului din vinil sunt toxicitatea materialului și calitatea scăzută, care provoacă daune rapide.

Fototapet

Cel mai bun tip de tapet foto pentru o pepinieră este un mural. Acestea sunt adesea personalizate pentru nevoile copilului. Imaginile de fundal foto abstracte și tematice sunt, de asemenea, la modă.

Fototapet cu o hartă a lumii într-un interior de pepinieră

Principalul avantaj al acestei opțiuni de tapet este posibilitatea de a alege picturi murale cu imagini care vorbesc despre interesele și hobby-urile copilului. Pentru copiii mici, picturile murale care înfățișează basme și desene animate sunt cele mai potrivite, în timp ce picturile murale cu hărți, spațiu, sport, natură și alte activități care îl interesează pe copil fac trucul.

Celelalte avantaje majore ale tapetului foto sunt:

 • Ușor de personalizat;
 • Fotografiile de fundal sunt destul de accesibile, în special cele cu o bază de hârtie.

Principalul dezavantaj al tapetului foto este că absorb mirosurile, praful și au o durată de viață scurtă. Cu toate acestea, durata scurtă de viață este și un avantaj, deoarece experții recomandă schimbarea picturilor murale după doi ani și ceva, pentru a se potrivi cu progresul de dezvoltare al copilului.

Tapetul din fibră de sticlă, tapet ecologic 

Tapetul din fibră de sticlă are nenumărate avantaje: datorită fibrei de sticlă și a modului de producere, acest tip de tapet este incredibil de puternic. Tapetul din fibră de sticlă oferă o rezistență excelentă oricărui perete sau tavan, fiind un decor ecologic și igienic folosit adesea în unitățile spitalicești.

Culetele pentru camerele copiilor pot fi vopsite in orice nuanta

Avantajele tapetului din fibră de sticlă:

 • Acest tip de tapet este rezistent la uzură (până la 30 de ani). Are un aspect modern, actual și este rezistent la lovituri;
 • Tapetul din fibră de sticlă este rezistent la utilizarea produselor de curățare, chiar și la cei care au agenți agresivi în compoziție;
 • Nu emite substanțe nocive, alergeni, deci este un produs ecologic;
 • Este rezistent la foc;
 • Fibra de sticlă permite pereților să respire și nu dezvoltă ciuperci, microorganisme și mucegai;
 • Se revopsește de peste 10 ori;
 • Aplicare pe perete este rapidă;

Tapet lichid

Aceasta este o variantă de tencuială decorativă care conține fibre minerale și vegetale. Este o suprafață uniformă, fără cusături. Este o opțiune convenabilă pentru camerele copiilor, deoarece posterele, autocolantele și desenele le sporesc creativitatea.

Un tapet lichid care imit un teren de fotbal este o soluție excelentă pentru o cameră pentru copii
 • Tapet din plută: tapetul constă dintr-o bază de hârtie, cu un strat superior de scoarță de stejar de plută. Avantajele sale includ izolarea termică și fonică și prietenos cu persoanele cu alergii. Dezavantajele includ însă, gama limitată de culori și costul ridicat.
 • Tapet din velur: aceasta este o opțiune frumoasă și originală. Dezavantajul utilizării lui într-o pepinieră este ușurința materialului de a prinde praful și durabilitatea sa scăzută.

Citește și 10 Plante aromatice la ghiveci pe care le poți cultiva în casă

2 comentarii

 1. […] O cameră pentru copii, joacă un rol important în dezvoltarea lor. Deoarece copiii petrec mult timp în camera lor, este important să vă asigurați că încăperea este perfectă pentru confortul și bunăstarea lor. Cea mai populară opțiune pentru pereții camerelor copiilor astăzi, este tapetul. Există… Cititi mai multe aici: Tipuri de tapet pentru camera copiilor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here